Els Premis Pioner 2015 distingeixen tres tesis de centres de la UAB

Maria Soler, Michal Drozdzal i Nuria Alexandra Vázquez han rebut tres dels Premis Pioner 2015, que atorga la institució CERCA, per les seves tesis doctorals. Els investigadors pertanyen a l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i al Centre de Visió per Computador (CVC).

cercauabLa institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) ha premiat a tres tesis doctorals de la UAB amb els Premis Pioner 2015. Els guardonats han estat Maria Soler de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2); Michal Drozdzal, del Centre de Visió per Computador (CVC); i Nuria Alexandra Vázquez, també de l’ICN2.

Maria Soler ha estat premiada per la seva tesi “Nanoplasmonic Biosensors for Clinical Diagnosis at the Point of Care”. El jurat ha valorat el projecte pel seu alt impacte sobre malalties de referència, una transferència ben orientada i una bona capacitat de cooperació amb el món empresarial.

L’investigador Michal Drozdzal ha aconseguit el premi per la seva tesi “Sequential image analysis for computer-aided wireless endoscopy”. En aquest cas, el jurat ha apreciat la tecnologia avançada que resol problemes lligats a la resolució de l’endoscòpia, amb component poblacional important i una vinculació empresarial que possibilita una bona transferència del coneixement generat.

Per la seva banda, Nuria Alexandra Vázquez ha rebut el guardó gràcies a la seva tesi “Encapsulation of stimuli-responsive molecules for the preparation of photofunctional materials”. Segons el jurat, aquesta recerca comporta una solució original a un problema tècnic vinculat a la coloració intel·ligent de materials amb una capacitat de transferència demostrada. Notícia de la web de la UAB.

Comparteix: