Imprescindibles: un cerdanyolenc viatja a Lesbos per salvar vides

En aquesta nova edició d’Imprescindibles hem entrevistat a Albert Roma, un cerdanyolenc de Fontetes que va viatjar a Lesbos – i tornarà aviat – per salvar vides.

DSC00042Han passat gairebé cinc mesos d’ençà que els grans mitjans donessin importància a la crisi de refugiats. Ara, cinc mesos després, els refugiats continuen jugant-se la vida dia rere dia, però cap gran mitjà ho considera notícia. Malgrat tot, tenim la sort de comptar amb persones amb un gran cor que saben que cada petit granet de sorra és importantíssim per ajudar a les famílies que estan fugint d’una guerra.

És el cas d’Albert Roma, un veí de Fontetes que va decidir sumar-se a l’ONG Proactiva Open Arms – formada per la seva empresa de socorristes de Badalona – i es va desplaçar a l’illa grega de Lesbos al setembre.

L’ONG Proactiva Open Arms necessita ajuda per seguir rescatant vides

Proactiva Open Arms va arribar a Lesbos amb 15.000€ de les seves butxaques, sense cap ajuda púbica. Els van invertir en costejar els treballs de salvament d’un mes. Amb ells van aconseguir que trepitgin terra de manera més segura unes 20 embarcacions al dia, amb unes 50 persones en cadascuna d’elles, incloent-hi ancians i nens. En total arriben a les platges de Lesbos unes 1.000 persones al dia. Actualment l’ONG, per poder continuar amb aquesta gran tasca humanitària, necessita recursos.

És per això que han obert un compte perquè totes les persones interessades a ajudar ho puguin fer còmodament des de casa o des de qualsevol oficina bancària.

Accedir a la pàgina de Proactiva Open Arms per fer un donatiu.

Comparteix: