La Universitat Popular estrena l’Aula de Formació amb una xerrada sobre refugiats i migrants

El passat dissabte es va presentar l’Aula de Formació de la Universitat Popular de Cerdanyola amb una taula rodona sobre “Refugiats i Migrants. Causes i origen”, emmarcada en el programa d’enguany de la Tardor Solidaria.

Les assistents a l’Aula de Formació van fer una immersió sobre la realitat dels refugiats i migrants, profunditzant en la seva geopolítica i el qDSC02289ue està passant a Síria amb les persones que estan cercant refugi fora del seu país.

L’acte, que va comptar amb les intervencions de José M. Perceval (periodista i professor de la UAB), Bru Aguiló (fotoperiodista de Fotomovimiento ha retractat la realitat als camps de refugiats sirians a Lesbos), Mayssaa Refai (Associació sirio-catalana lliure i veïna de Cerdanyola), Pamela Urrutia (Escola Cultura Pau) i Albert Roma (socorrista i veí de Cerdanyola desplaçat a Lesbos per rescatar persones), va aconseguir acostar als participants a la realitat dels refugiats i migrants i van obtenir una visió més àmplia de la que ens ofereixen els grans mitjans de comunicació.

Què és la Universitat Popular de Cerdanyola, UPcdv?

La Universitat Popular de Cerdanyola és un espai de debat i formació permanent per tractar aquelles temàtiques d’actualitat o per saber més de tot allò que ens envolta.

Un espai que no vol dir cap espai físic concret, sinó un espai social, un espai mental. Un espai que sigui de totes i tots, i per a totes les edats i condicions; un espai que volem anar forjant col·lectivament i anar-lo veient com a propi. I ho volem amb la teva col·laboració.

La UPcdv vol agafar el relleu dels històrics Ateneus i Universitats Populars, i fer possible l’afirmació: “jo no vull aprendre allò que tu vols que jo sàpiga, sinó allò que jo vull saber”.

Comparteix: