Es lliuren les claus dels horts socials municipals

Ahir es va fer el lliurament de les claus dels 8 horts de l’experiència pilot d’horts socials a la zona d’horta de Montflorit.

Horts_lliurament_clausAhir va culminar el procés de selecció dels ciutadans que posaran en marxa l’experiència pilot d’horts socials a la zona d’horta de Montflorit. El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Social i Territorial, Ivan González, acompanyat de tècniques municipals de medi ambient, va participar a l’acte de lliurament de claus a les persones seleccionades. González va agrair als nous hortolans la seva implicació, perquè amb el seu treball d’horta ecològica ajudaran a la conservació d’una zona del municipi d’alt valor ecològic, al mateix temps que gaudiran de la pràctica i dels beneficis de l’agricultura de proximitat.

Experiència pilot
Els ciutadans que participen a l’experiència pilot reben la cessió de l’hort municipal per un període d’un any prorrogable de mutu acord per 3 mesos més.

Els horts que s’han adjudicat es destinaran a l’autoconsum, restant prohibit el seu ús comercial. Així mateix els usuaris hauran de complir amb les obligacions establertes per reglament i que principalment van adreçades a fer un ús correcte i respectuós de l’entorn i afavorir una bona convivència amb la resta d’hortolans.

L’experiència pilot s’emmarca en el projecte d’ordenació de la zona d’horta que hi ha al costat del barri de Montflorit per a destinar-lo a horts socials. Aquesta zona d’horta té una superfície de 850m2. Amb la posada en marxa de l’experiència pilot i la seva posterior anàlisi es podrà provar la validesa de les propostes del projecte d’ordenació que està en fase de redacció.

Comparteix: