El Cerdanyola CH i la Llar Les Vinyes junts en el programa ‘DXT per a la vida’

L’Agència Espanyola de Protecció de la Salut a l’Esport (AEPSAD) ha posat en marxa el programa ‘DXT per a la vida’ amb l’objectiu d’ajudar mitjançant l’esport els menors amb risc de patir exclusió social. El Cerdanyola Club d’Hoquei ha estat escollit per a participar en aquest projecte a la Llar Les Vinyes de Cerdanyola del Vallès.

cchEl Cerdanyola Club d’Hoquei i la Llar Les Vinyes participen en ‘DXT per a la vida’, un projecte que vol aconseguir, a través de l’esport, potenciar i desenvolupar aptituds i conductes que ajudin els i les menors a adquirir eines per evitar trobar-se en una situació d’exclusió social.

La primera activitat realitzada dins el projecte va ser una jornada educativa impartida per diferents representants del Cerdanyola Club d’Hoquei; el jugador del primer equip, Héctor Gallego, la jugadora de l’equip femení sots16, Anna Martín, i el secretari de la junta directiva, Paco Martín. La jornada va servir per explicar els infants les característiques essencials de l’hoquei patins. A més els jugadors van fer una demostració de tècnic i van explicar la seva experiència com a esportistes. Paco Martín també va fer un repàs de les tasques que fa la junta directiva del club per a que aquest funcioni amb normalitat.

Durant l’activitat també va estar present la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, Contxi Haro, que va oferir a la direcció del centre el treball del Servei d’Esports per apropar les entitats esportives de la ciutat als infants de la Llar les Vinyes. Algunes d’elles ja compten entre els seus components amb infants del centre.

Dins el programa, està previst que els infants rebin la visita d’algun esportista d’elit i realitzin sortides a presenciar esdeveniments esportius de nivell professional. Els infants residents a la Llar Les Vinyes aniran al Palau Olímpic de Badalona a veure el partit de la Lliga Professional de Bàsquet entre Joventut de Badalona i Estudiantes de Madrid.

En total, en aquest projecte hi participen infants de quatre residències escolars; a més de la CRAE Llar Les Vinyes de Cerdanyola del Vallès, també ho fan la Residencia Villa Paz de Pozuelo de Alarcón de Madrid, la Escuela Hogar Guillén Cano Bote de Trujillo de Cáceres i el Centro Ciudad de los Niños de Granada. Els padrins d’aquest projecte són el Cerdanyola Club d’Hoquei, el Club Baloncesto Estudiantes de Madrid, el Estudio Motriz Conchi Bellorín i el Granada Futbol Club.

 

Comparteix: