Sehrs, l’empresa que opera a escoles de Cerdanyola, suspèn la valoració alimentària i educativa a Terrassa

L’adjudicació que es va aprovar al ple d’octubre per signar un contracte entre l’Ajuntament de Terrassa i l’empresa Serhs Food Educa ha quedat suspesa temporalment fins que resolgui el tribunal concursal.

Imatge: Ampa Mar Nova

Imatge: Ampa Mar Nova

Terrassa va aprovar en el ple d’octubre un contracte amb l’empresa Serhs Food Educa, (la mateixa que opera a Cerdanyola) per gestionar els menjadors escolars de la ciutat, malgrat que aquesta quedés penúltima en la valoració tècnica, que és la que valora l’alimentació i les activitats educatives.

14,7 milions d’euros per oferir menús en 31 escoles públiques d’educació infantil i primària durant quatre anys. Aquest és l’acord al qual va arribar l’empresa Sehrs amb l’Ajuntament de Terrassa després que el Govern Municipal (PSC i CiU) votés favorablement el contracte en el ple d’octubre.

L’empresa Serhs va guanyar l’oferta econòmica després de prometre una gran quantitat de beques de menjador “insostenible” segons la Fundació Pere Tarrés, que va quedar segona i va impugnar el concurs perquè va veure econòmicament inviable la proposta de Serhs. Actualment l’adjudicació ha quedat suspesa temporalment fins que resolgui el tribunal concursal.

Serhs: males praxis i sospites de corrupció

El punt va ser molt criticat per tres partits de l’oposició: Terrassa en Comú, ERC i la CUP. Tots tres van criticar que a l’hora d’escollir l’empresa Sehrs es va valorar més aspectes econòmics que aspectes tan importants com els de la qualitat alimentaria.

A més a més, la CUP (de Terrassa) va emetre un comunicat per denunciar la concessió, ja que consideren que Sehrs “no destaca per ser una empresa amb un servei sostenible, de qualitat i proximitat. Més aviat, estem davant una macro-empresa que utilitza males praxis per a multiplicar els seus beneficis” i posen com a exemple “la reducció de despeses a costa de les condicions laborals a les seves treballadores, així com oferir uns àpats a un preu tan baix que ens fa dubtar de la qualitat dels productes emprats en la seva elaboració”. Mostra d’aquestes males pràxis les trobem a decenes de webs d’Ampes d’arreu de Catalunya.

Des de la CUP també van criticar el fet que la concessió fos a una empresa salpicada per les sospites de corrupció.

Sehrs també opera a Cerdanyola

L’Ajuntament de Cerdanyola té signats contrates amb Sehrs Food Educa per donar servei de menjador escolar a diferents centres educatius públics de la ciutat.

En el passat ple de novembre Helena Solà (ERC) va preguntar a la regidora d’educació, Elvi Vila (Compromís) pel seguiment que es fan dels menjadors escolars, concretament els que són gestionats per l’empresa Serhs. Elvi vila va respondre que “hi ha una comissió de seguiment dels menjadors i que, segurament, el seguiment no és tan intens com hauria de ser”. La regidora també es va comprometre en estudiar el que va passar a Terrassa per saber si pot tenir algun tipus de repercussió a Cerdanyola.

Aquesta notícia s’ha elaborat amb fonts pròpies, d’El País i de Nació Digital.

Comparteix: