La roda de premsa de “Som 27 i més” omple el teatre de la Plaça Cívica

El passat dijous 19 de novembre, el teatre de la plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona es va omplir per presenciar la roda de premsa convocada pel Grup de suport a les 27 persones imputades de la UAB, amb la presència d’estudiants, professorat, personal d’administració i serveis, i algunes persones que en aquests moments ocupen càrrecs polítics, entre les quals la diputada i professora de la UAB Anna Gabriel, i l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà. Aquest acte s’emmarca dins la campanya de solidaritat «SOM 27 I MÉS».

Recordem que les 27 persones imputades, van ser denunciades per l’aleshores vicerectora d’Estudiants, Sílvia Carrasco, arran de l’ocupació del Rectorat el 17 d’abril de 2013. Uns 200 estudiants de la UAB hi van entrar per demanar «que s’apliquessin unes mocions aprovades democràticament pel Claustre de la Comunitat Universitària, el major òrgan decisori on els estudiants participem», i en contra de les polítiques privatitzadores i les mesures d’austeritat, segons explicaren en el seu moment. Les denunciades són 25 estudiants, un PDI i un PAS.

Les intervencions de l’acte del dia 21, denunciaven la persecució de les veus crítiques al si de la universitat i la repressió de les mobilitzacions, criticaven l’actual equip de govern de la UAB, es feia una defensa de la universitat pública i del seu paper com a generadora de pensament crític, i es va demanar unànimement l’absolució de les persones encausades. L’acte va acabar amb una crida a la dimissió del rector, Ferran Sancho. També es va anunciar que s’estan recollint autoinculpacions i adhesions a favor de les encausades en aquest procés judicial.

Altres articles relacionats:

https://directa.cat/actualitat/arrenca-campanya-de-solidaritat-amb-27-imputades-de-uab

Comparteix: