El Govern de Cerdanyola i Coop57 exploren vies de col·laboració de cara a potenciar l’economia social i solidària

L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, s’ha reunit amb una delegació de l’entitat Coop57 a Catalunya, una cooperativa que té l’objectiu de convertir-se en un agent que ajudi a transformar l’economia, plantejant models econòmics alternatius.

coop57El Coop57 és una cooperativa de finances ètiques formada per cooperatives que financen els seus associats (cooperatives). Porta 20 anys treballant, inicialment com a una caixa de resistència per donar suport als projectes cooperativistes autogestionats. Durant aquests anys han creat un projecte de construcció col·lectiu i han canviat coses del seu funcionament .

Actualment volen ser un agent actiu de construcció econòmica en l’àmbit cooperativista i social. La secció local de Catalunya ha tancat el primer semestre de 2015 amb 440 entitats sòcies de serveis i 1813 socis  col·laboradors. S’han concedit 67 préstecs per valor de 2,5 milions d’euros.

Divendres passat Carles Escolà es va reunir amb una delegació de Coop57 per explorar vies de col·laboració de cara a potenciar l’economia social i solidària al municipi. Segons els representants de l’entitat, a Cerdanyola l’economia social i solidària està poc desenvolupada i és poc visible, motiu pel qual hi ha un gran desconeixement del que és l’economia social i solidària.

L’equip de govern ha mostrat la seva predisposició a treballar pel desenvolupament local potenciant l’economia social i solidària, facilitant la formació, l’assessorament i l’acompanyament de les iniciatives cooperativistes de Cerdanyola (aquesta feina ja s’està fent, però ara es podria comptar amb l’ajut del Coop57). A partir d’aquí, el servei de Treball i Promoció Econòmica treballarà per fer visible l’economia social i solidària del municipi.

Comparteix: