Cerdanyola ha acollit l’Assemblea de les Candidatures Alternatives del Vallès

Definir els reptes i estratègies a abordar en el proper cicle polític. Aquest va ser l’objectiu de l’Assemblea General de les Candidatures Alternatives del Vallès que es van celebrar el passat dissabte a Cerdanyola i que va acollir una setantena de representants de les 14 candidatures locals que conformen les CAV.

IMG_20151121_214756La benvinguda als assistents va ser a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Carles Escolà. L’alcalde va remarcar la importància de la nova realitat municipal i comarcal al Vallès Occidental, on les CAV han obtingut 45 regidors, participen del govern municipals de Ripollet, Cerdanyola, Sabadell i Barberà (les dues primeres a l’alcaldia), i són les principals forces de l’oposició de ciutats com Badia o St. Cugat. Escolà també va remarcar el creixement de les CAV als òrgans supramunicipals, com ara al Consell Comarcal on s’ha passat d’un a cinc consellers, i s’ha entrat per primera vegada amb representació a la Diputació de Barcelona i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

El primer d’aquests reptes proposats és enfortir des de dins i fora de les institucions les xarxes de poder popular de la comarca, com ara els casals, ateneus, associacions, etc., ja que sense l’organització popular no és possible la transformació profunda de la societat. En segon lloc, també s’aposta per enfortir els canals de comunicació de les CAV amb el conjunt de la població del Vallès Occidental, per explicar més i millor totes les propostes que surtin de les CAV. També s’aposta per enfortir, com a CAV, un projecte propi de model de comarca, amb un programa polític basat en experiències de transformació reals que permetin desenvolupar a nivell local i comarcal la sobirania econòmica, la sobirania energètica, la sobirania alimentària o la sobirania residencial. Finalment, es van proposar línies d’acció de govern coordinades i la formació pels diferents governs on les CAV participen, com ara la gestió de residus, de transports o de biomassa.

Comparteix: