La UAB ret homenatge a la catedràtica de filosofia Victòria Camps

Aquest matí l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres ha sigut l’escenari de l’homenatge que el Departament de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona, en col·laboració amb la Facultat de Filosofia i Lletres, li ha fet a Victòria Camps, catedràtica de Filosofia Moral i Política, amb motiu de la seva jubilació.

Joan Carbonell, degà de la Facultat, ha obert l’acte i la investigadora en Filosofia Moral i Política, Mercè Rius, ha parlat de la trajectòria de Camps. Tot seguit, Victòria Camps ha pronunciat la lliçó “La filosofia com a ficció” i posteriorment, s’ha realitzat una taula rodona on han intervengut la mateixa Victòria Camps, Emilio Lledó, filòsof i professor a diferents universitats; Amelia Valcárcel, filòsofa; i Josep Olesti professor de Filosofia a la Universitat de Girona.

Camps es va llicenciar en Filosofia per la UB i es va doctorar també en Filosofia per la UAB, on va esdevenir catedràtica de Filosofia Moral i Política el 1985. Va realitzar sengles estades al Hastings Center i a la Universitat de Chicago, als Estats Units. Exerceix la docència a l’Autònoma des de 1972 i va ser vicerectora de Relacions Internacionals entre 1990 i 1993. El 2011 va ser reconeguda amb el premi “Amic dels Amics” de l’Associació d’Amics de la UAB.

Ha estat membre del Consell Audiovisual de Catalunya i va ser senadora de 1993 a 1996 pel PSC. Va presidir la Fundación Alternativas entre 1996 i 2001. Actualment és presidenta de la Fundació Víctor Grífols i Lucas i del Comitè de Bioètica d’Espanya, així com membre del Comitè de Bioètica de Catalunya. L’any 2014, va ser investida honoris causa per la Universidad de Huelva.

És autora de nombroses publicacions, principalment sobre ètica, i ha rebut distincions com el Premi Internacional Menéndez Pelayo, el Premi Josep Maria Lladó a la llibertat d’expressió, el Premi al Mèrit en l’Educació de la Junta d’Andalusia, la Medalla Josep Trueta al Mèrit Sanitari o el Premi Nacional d’Assaig per l’obra El gobierno de las emociones. Entre les seves obres, destaquen també Virtudes públicas (Premi Espasa d’Assaig), El siglo de las mujeres, Una vida de calidad, La voluntad de vivir, Creer en la educación i El declive de la ciudadanía.

Victòria Camps al programa S(Avis), de TV3

Comparteix: