La Cursa solidària de la UAB serà el 13 de desembre

La Cursa solidària de la UAB, amb La Marató de TV3, serà el 13 de desembre. En aquesta quarta edició s’apropa més a les famílies (els nens podran participar en la nova cursa de 6 km.) i als “runners” (la cursa llarga s’amplia fins als 10 km.).

unnamedDesprés de les tres edicions anteriors, enguany la Cursa solidària de la UAB amb de La Marató de TV3 presenta alguns canvis, per tal d’apropar-se més a les famílies amb criatures que vulguin córrer tots plegats, així com als esportistes més habituats a les curses. Tot i que els itineraris traçats seran gairebé similars als de les anteriors edicions, hi haurà uns petits canvis.

Així, la caminada de 5 km. de l’any passat ara serà de 6 km; la cursa de 9 km. ara s’amplia a 10 km.; i enguany es crea una nova cursa de 6 km., que seguirà el mateix recorregut que el de la caminada. A més, continuarà havent la cursa de mobilitat reduïda, de 0,48 km.

Les quatre modalitats de cursa tindran la sortida i arribada a la Vila Universitària, en diferents horaris, al llarg del matí de diumenge, 13 de desembre, el mateix dia que se celebra La Marató de TV3, que enguany destina la seva recaptació a les malalties de la diabetis i l’obesitat. TV3 va retransmetre en directe l’any passat la sortida de la cursa, dins el programa de La Marató. La plaça de l’hotel, a Vila Universitària, es va convertir en una festa de l’esport i la solidaritat, durant tot el matí del diumenge.

Enguany els participants poden inscriure els kilòmetres que facin abans, durant i després de la cursa a la causa solidària IWOPI, entitat que s’encarrega de recollir fons amb fins solidaris. La UAB ha arribat a un acord amb Iwopi per tal que a partir del 18 de novembre es pugui començar a “donar” els kilòmetres que es facin per la causa solidària. Cal baixar-se l’aplicació a http://iwopi.org.

L’any passat s’hi van inscriure 1.721 persones, i van participar-hi uns 100 voluntaris en les tasques d’organització. Va ser una cursa molt paritària: del total d’inscrits, el 51 % van ser dones, i el 49% homes. El 51% van participar en la cursa de 9 km., el 46 % en la caminada de 5 km., i el 3% en la cursa de mobilitat reduïda. Del total d’inscrits, el 24% procedien de Barcelona, el 18% de Cerdanyola, l’11% de Sabadell, el 7% de Bellaterra, i la resta, de poblacions com Sant Cugat, Badalona, Manresa, Barberà, Montcada, entre d’altres.

En les tres edicions anteriors hi han participat, en total, al voltant de 5.000 persones, 250 voluntaris i s’ha recaptat uns 25.000 euros, donats a La Marató per a la investigació en les malalties que proposa-. En la primera edició de la cursa, al 2012, es va fer una aportació simbòlica per a la investigació del càncer; en la segona edició, al 2013, es van aportar 12.000 euros a La Marató de TV3, destinada a les malalties neurodegeneratives; i l’any passat, al 2014, la xifra es va augmentar a 15.000 euros, donats a La Marató de TV3 per a la investigació de les malalties del cor. Aquestes xifres s’han aconseguit, en definitiva, gràcies a la solidaritat de les persones i entitats participants que han continuat mostrant la seva solidaritat per a la investigació en les malalties que proposa La Marató de TV3.

Voluntaris

Un centenar de persones, la majoria estudiants i personal d’administració, hi van participat des de primera hora del matí, com a voluntaris, col.laborant en les tasques d’organització, coordinats per la Fundació Autònoma Solidària (FAS). Un altre grup d’estudiants del Grau de Fisioteràpia també hi van col·laborar voluntàriament per a ajudar en la recuperació física dels participants, una vegada acabades les curses.

Cursa de Mobilitat Reduïda

La cursa de mobilitat reduïda, d’uns 500 metres de distància, molt emotiva pel valor i esforç que va suposar pels seus participants. En la cursa de mobilitat reduïda hi van participar un total de 83 persones, una dada destacable tenint en compte que són gairebé inexistents aquest tipus de curses adreçades a les persones que pateixen mobilitat reduïda.

Aquesta cursa l’organitza la UAB, amb la col.laboració de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables (Us.cat).

Comparteix: