Rafael Ribó inaugura a la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Avui a les 12h, Rafael Ribó, síndic de Greuges de Catalunya, ha inaugurat el curs a la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia i ha donat la lliçó inaugural “Drets i llibertats: els reptes del segle XXI”.

Imatge: ara.cat

Imatge: ara.cat

Rafael Ribó té una vida acadèmica i laboral relacionada amb la Universitat de Barcelona. Allà es va llicenciar en Ciències Econòmiques i en Dret, es va doctorar i ara forma part del professorat del Departament de Dret Constitucional.

Ribó sempre ha estat lligat a la política. Ja des dels anys setanta militava en el PSUC, on va arribar a ser secretari general. Més tard va presidir ICV i va ser diputat al Congrés. Ja en l’any 2004 va ser nomenat síndic de Greuges, un càrrec que continua mantenint 11 anys després que fos reelegit, en 2010, per un període de nou anys. (fins a 2019).

La ciutadania de Catalunya no té cap possibilitat d’escollir directament qui serà el Síndic de Greuges (persona que defendrà els interessos ciutadans davant de les institucions). L’elecció directa per part de la ciutadania del Síndic de Greuges ens posaria al nivell d’altres ciutats i territoris europeus i faria més propera la institució al poble.

Un mandat de nou anys… a canvi d’un càrrec de confiança?

Francesc Vendrell, exdiputat del PP, va ser una peça clau per allargar el càrrec de Síndic fins a nou anys. Vendrell, qui va ser la mà dreta de Josep Piquè, va ser qui va presentar l’esmena per allargar de cinc a nou anys el mandat del Síndic.

Després d’aquesta ampliació de mandat, Rafael Ribó va contractar a Francesc Vendrell com a nou director de consum i territori del Síndic de Greuges. En tractar-se d’un càrrec de confiança, la seva designació és una decisió que toma Ribó. Moneda de canvi per l’ampliació del càrrec?

Comparteix: