La PAH, decebuda per la seva trobada amb PSOE i Ciutadans

El passat mes de setembre, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca estatal (PAH) va presentar una sèrie de “exigències” als diferents partits polítics que concorreran a les eleccions generals del proper 20 de desembre amb l’objectiu que el nou Govern que sorgeixi de aquests comicis garanteixi el dret a l’habitatge.

Imatge: AcampadaCDV

Imatge: AcampadaCDV

Els primers contactes amb les principals formacions polítiques -excloent el PP que ni contestar a la petició- llancen diferents lectures: el col·lectiu atorga una “valoració positiva” a Podem, mentre que les propostes de Ciutadans i PSOE són qualificades d ‘”alarmants”.

“Volem assegurar-nos que tots els candidats i partits que es presenten a les eleccions generals es comprometin amb uns mínims per garantir el dret a l’habitatge i posar fi d’una vegada per totes als desnonaments i la pobresa energètica”, assenyala la PAH en un comunicat, en el qual destaca que les eleccions generals obren la possibilitat “d’una nova correlació de forces” que permeti superar els límits de la “majoria absoluta del Partit Popular, la qual només ha seguit els dictats de la banca i les empreses subministradores”.

No obstant això, el col·lectiu ciutadà qualifica de “decebedora i alarmant” el primer contacte mantingut amb el principal partit de l’oposició, el PSOE, que es va presentar a la reunió “sense haver fet els deures”. “No concreten mesures per abordar l’emergència habitacional i no veiem un clar plantejament en el qual canviem la lògica dels últims anys de transferir recursos públics a entitats financeres o subministradores”, critica la PAH, que exigeix ​​a la formació que dirigeix ​​Pedro Sánchez que “trieu si apostar per una línia de continuïtat amb les mesures del PP o per un rescat ciutadà”.

Molt més satisfactòria va ser la reunió amb Podem, que en la primera trobada va detallar “una bateria de mesures concretes, que van en línia a les nostres demandes per abordar cada un dels punts que plantegem en Exigències PAH”, incloent-hi “mecanismes de segona oportunitat” o la “eliminació de les clàusules abusives”. No obstant això, la plataforma considera que “falta concretar tempos i que facin aquest compromís públic”. A més, encara atorga una primera valoració “positiva”, adverteix a la formació de Pablo Iglesias que “deu quedar clar que aquesta valoració no és un aval ni a Podem, ni a cap altre partit”.

Finalment, “el primer contacte amb Ciutadans ens alarma”, assenyala la PAH, “ja que no planteja polítiques diferents de les dutes a terme en els darrers anys pel PP, mostra poca predisposició i cap mesura concreta per abordar l’emergència habitacional”. El col·lectiu critica així mateix que el representant del partit d’Albert Rivera va enviar a la reunió un diputat que “no s’havia ni mirat el document de Exigències PAH”. “Com era d’esperar”, conclou la PAH, “el Partit Popular ni ha respost a la petició de reunió de les més de 200 PAHs de tot l’Estat”. Font: ElBoletin.com.

Comparteix: