Cerdanyola gaudeix de la flama del Correllengua

El passat cap de setmana Cerdanyola va gaudir de la flama del Correllengua, que va recorrer la ciutat de Bellaterra fins a la Plaça de Francesc Layret recordant al gran Ovidi Montllor.

CInformaEls primers carrers en il·luminar-se per la flama del Correllengua van ser els de Bellaterra,on diverses entitats i veïnes han organitzat la festa de la llengua catalana llegint, entre d’altres, el manifest del bellaterrenc Ignasi Roda: “Bellaterra té una història ben arrelada en la reivindicació de la llengua catalana. Els Jocs Florals del 1858 van ser el símbol de la Renaixença a Catalunya. Quasi 100 anys després Bellaterra en feia bandera com a símbol de l’amor per la nostra llengua. El 1948 els seus veïns van tenir la gosadia d’organitzar uns Jocs Florals, quan era ben present la repressió franquista. Aquella empenta estava del tot relacionada amb l’amor a la llengua. És per això que com a bellaterrencs ens adherim al Correllengua 2015 i ens fem nostra la seva reivindicació”. Tot seguit, actrius i actors de Bellaterra van presentar un fragment de l’espectacle “Perquè vull!”, basat en textos d’Ovidi Montllor.

Després la flama va viatjar cap al centre de Cerdanyola, a la Plaça Francesc Layret, no sense abans fer una parada al Museu d’Art de Cerdanyola per rebre el suport de les veïnes que estaven participant en l’homenatge a Txiki, assassinat a Cerdanyola pel règim franquista fa quaranta anys. Ja a la plaça Francesc Layret el foc de la flama es va estendre a mans dels diables de la ciutat i, a la façana de l’Ajuntament, es destapava una placa simbòlica del “Carrer d’Ovidi Montllor”. Durant tot el dia van haver-hi, a la plaça, jocs tracidionals i activitats de les entitats de Cerdanyola que han participat en l’edició d’enguany.

Comparteix: