Compromís aposta per una rebaixa del IBI a Cerdanyola

Compromís per Cerdanyola es felicita per la proposta del Govern que avança en una fiscalitat més progressiva i equitativa i per l’èxit de la primera audiència pública sobre fiscalitat a Cerdanyola i espera la seva aprovació al ple.

DSC03375Des de Compromís es mostren contentes per la proposta d’ordenances fiscals que ha presentat el Govern que, tot i que encara estan lluny de l’objectiu que proposen, avancen de forma realista en dos puntals de les propostes de fiscalitat incloses al programa electoral del partit: la progressivitat i l’equitat de les càrregues fiscals.

Compromís vol remarcar especialment la baixada de l’IBI a tots els immobles d’ús residencial i la majoria de comercials, baixada que es compensa amb la creació d’un tipus especial per a les propietats no residencials més grans del municipi: grans centres comercials i grans empreses. El grup també es mostra orgullós perquè el Govern ha estès les bonificacions de les famílies nombroses a les famílies monoparentals i ha buscat fórmules imaginatives que avancen en l’equitat, com la creació d’un impost especial sobre els caixers que donen a la via pública, que a partir d’ara deixaran d’estar exempts d’una càrrega que si havien d’assumir els comerços amb terrassa. Compromís també ha felicitat a la ciutadania per l’èxit de la primera audiència pública sobre ordenances fiscals que esperen que sigui el preludi d’unes ordenances i pressupostos realment participatius de cara a l’any que ve.

Tal com diu Maurici Jaumandreu, regidor de serveis econòmics, “encara queda molt camí per recórrer en el sentit de la progressivitat i l’equitat”, però de moment el seu grup es mostra content perquè “aquestes ordenances són una molt bona proposta que va en el sentit d’una gran majoria dels programes electorals de les forces amb representació al municipi”. Per tant, tenen la confiança que la proposta serà aprovada per la majoria del ple.

Comparteix: