La primera Fira de la inclusió tanca amb bones sensacions

La primera Fira de la Inclusió s’ha convertit en un espai de trobada, intercanvi i d’informació de tot el que envolta a les persones amb alguna discapacitat funcional.

diversitatfuncionalLa Fira, que es va celebrar ahir al Parc Xarau, va comtar amb zones habilitades per activitats familiars, pícnic, xerrades, col·loquis, actuacions i serveis en les quals els professionals van donar a conèixer el que fan adaptant cotxes, habitatges i llocs de treball a les necessitats dels afectats per discapacitats. Entre els espais podies trobar un lloc pel joc de l’oca sense barreres, o un restaurant, entre d’altres. A la zona de xerrades i col·loquis es va fer el pregó de la fira, i diversos especialistes van passar per l’espai per parlar de temes tant diversos com l’escriptura, la impressió en 3D o un app per a la neurorehabilitació. També es va habilitar una zona d’activitats d’esports adaptat i circuit amb barreres i un espai per als expositors on empreses proveïdores han mostrat les seves ofertes dirigides a les persones amb diversitat funcional per tal de garantir al màxim la seva qualitat de vida.

La Fira té l’objectiu d’aconseguir sensibilitzar i informar la ciutadania sobre com és el dia a dia d’una persona amb diversitat funcional i com podria millorar superant les dificultats amb la que es troba. L’Associació Funcional, l’Ajuntament de Cerdanyola i l’Ortopèdia Inse han sigut els organitzadors d’aquesta primera fira que vol ser un referent a Catalunya.

A Cerdanyola es calcula que gairebé hi ha 4 mil persones amb discapacitat. Per això l’entitat Associació Funcional manifesten que cal conscienciar als estaments públics i ciutadans de les necessitats d’aquest sector de la població.

Comparteix: