Mostrar la importància de la Gent Gran a la ciutat

L’Ajuntament dissenya activitats amb l’objectiu de fer emergir la veu de la gent gran a la ciutat. Es prepara la Setmana de la Gent Gran, del 2 al 8 de novembre, i s’ultima la convocatòria d’una assemblea de la gent gran de la ciutat.

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

La commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran a la ciutat, el passat 1 d’octubre, ha marcat l’inici d’un treball continuat entre les associacions de la gent gran i l’Ajuntament amb l’o bjectiu de reivindicar el paper d’aquest col·lectiu ciutadà com a veritable coprotagonista de la nostra societat, difonent una imatge positiva i, especialment, mostrar la diversitat de l’e nvelliment actiu, sent copartícips de la ciutat.

El treball emprés, que tindrà com a mostres destacades la Setmana de la Gent Gran i una assemblea oberta, s’afronta com una oportunitat per conscienciar la societat sobre l’estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar el reconeixement i la integració social de la gent gran.

Accions a la ciutat

Dintre d’aquest mes d’octubre i amb motiu del Dia internacional de la Gent Gran, es treballa per convocar una reunió oberta a tothom amb l’objectiu de parlar i elaborar noves propostes en què la gent gran de la ciutat pugui participar-hi. Aquesta trobada es pensa con un espai de reflexió i debat sobre la realitat, motivacions i necessitats de la gent gran; una manera de que els ciutadans i ciutadanes grans siguin els protagonistes, tinguin veu i participin activament en les accions que des de l’Ajuntament s’impulsen per la millora de la qualitat de vida, cohesió i integració social del col·lectiu. Un espai de trobada i coordinació, de representativitat i de participació.

El disseny de la trobada contempla que sigui una reunió oberta per la qual cosa podrà participar-hi tothom que vulgui i tingui alguna cosa a aportar, tant des del món associatiu com ciutadania a títol individual.

Setmana de la Gent Gran

La Setmana de la Gent Gran es durà a terme del 2 al 8 de novembre. Es tracta d’una activitat que vol promoure la participació de la gent gran i l’accés a la informació de qualitat per a fomentar la ciutadania activa, enfortir l’autonomia i prevenir l’aïllament social de les persones grans. S’està treballant en una proposta d’activitats amb l’objectiu de visualitzar una imatge positiva i diversa dels ciutadans grans, reconèixer-los con agents actius en el context de la ciutat. A més, s’entén com un espai de relació, d’intercanvi d’experiències i difusió pel que fa als recursos i possibilitats per a la gent gran a Cerdanyola del Vallès. Enguany i des de l’A juntament s’ha volgut emfasitzar en una mirada intergeneracional, impulsant propostes en les quals la gent gran participi amb la resta de la ciutadania i es posi en valor la integració i cohesió social de les persones de més edat del municipi.

Comparteix: