Inauguració del nou curs de l’Aula d’Extensió Universitària

L’Aula d’Extensió Universitària ha inaugurat un nou curs 2015-2016 amb la presència destacada del periodista i escriptor, Vicens Villatoro, qui va fer una xerrada-conferència de la seva visió al voltant de l’emigració, la literatura i la memòria.

ext univL’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, el president de l’Aula d’Extensió Universitària de Cerdanyola, Isidre Grau, la directora de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, Carme Bueno, i el periodista i escriptor, Vicens Villatoro, han inaugurat un nou curs de l’Aula d’Extensió Universitària que enguanyabordarà temes com el paper de les dones en la construcció de la democràcia o el genocidi armeni, figures com la del músic Ludwig Van Beethoven o l’escultor Pau Gargallo, l’acostament a l’època daurada del cinema dels anys 50 o la visita històrica a Tarragona, entre d’altres.

L’escriptor i periodista Vicenç Villatoro, és actualment director del Centre de Cultura Contemporània (CCCB) de Barcelona, i ha estat el protagonista de la sessió inaugural del curs després d’haver participat al mes de maig en el Cafè amb Lletres amb la presentació de la seva novel·la Un home que se’n va, que aborda precisament els perquès de l’emigració del seu avi de Castro del Río a Terrassa al 1950, quan ja tenia 60 anys.

L’alcalde, Carles Escolà, ha recordat, en la seva intervenció, que l’Ajuntament continuarà donant suport a l’entitat organitzadora perquè amb les seves activitats dóna contingut al concepte de Cerdanyola Ciutat Universitària i al de l’apropament de l’ensenyament universitari a qualsevol ciutadà de Cerdanyola.

L’Aula d’Extensió Universitària és una associació sociocultural independent, sense afany de lucre, que vol difondre la cultura de nivell universitari entre els majors de 55 anys, mitjançant sessions acadèmiques i visites culturals. Aquest ja serà el seu setè curs d’activitats, amb la participació de 170 associats.

Està vinculada a la Universitat Autònoma de Barcelona, i adherida a AFOPA, Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya, a més de comptar amb el suport de la Subdirecció General d’Universitats de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Cerdanyola. Les classes es duen a terme a la Sala d’Actes del Museu d’Art de Cerdanyola-Can Domènech.

Comparteix: