Educació Infantil de la UAB és el grau amb menys abandonament a 1er curs del tot el sistema universitari català

La UAB és la universitat que sitúa més graus dins dels Top 10 amb menys  abandonament a primer curs.

Columnes_UABUnportal.net ha publicat recentment aquest “Top 10 de les millors carreres universitàries”, que són deu rànquings que analitzen els estudis universitaris, d’acord amb les dades oficials, segons les notes de tall, les més demandades, el menor abandonament a primer, la millor graduació, els elevats rendiments, les de més ocupació, els millors salaris, la millor valoració d’estudis, les de més estabilitat laboral i les millor valorades de la feina.

La UAB és la universitat més destacada pel que fa a l’abandonament a primer curs, colocant cinc graus, entre el Top 10 de Menys abandonament a 1r curs: Educació Infantil (en la posició 1), Medicina (en la posició 5), i tres de l’àmbit de les biociències: Microbiologia, Bioquímica i Nanociència i Nanotecnologia (7, 8 i 9).

MENYS ABANDONAMENT A 1R CURS:

  1. Educació Infantil (UAB)
  2. Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials (UPC)
  3. Medicina (UB)
  4. Educació Infantil (UdL)
  5. Medicina (UAB)
  6. Educació Infantil (URV)
  7. Microbiologia (UAB)
  8. Bioquímica (UAB)
  9. Nanociència i Nanotecnologia (UAB)
  10. Psicologia (UVic-UCC)

Els estudis d’Educació Infantil, els que menys s’abandonen a 1r

Entre els 10 estudis de grau que registren menys desercionis a primer curs n’hi ha tres d’Educació Infantil. A UAB, que ofereix 130 places, només un 2% dels que s’hi van matricular el 2013 ho van deixar córrer durant el primer any. A la Universitat de Lleida (UdL) l’índex d’abandonament prematur es va limitar al 3,3%, i en un dels tres graus d’aquesta titulació que imparteix la Rovira i Virgili (URV), al 4,3%, segons les últimes dades de la Secretaria d’Universitats que ja es poden consultar a UNportal.

Només els estudis de Medicina de la Universitat de Barcelona (UB) i de la UAB rivalitzen amb els d’Infantil al capdavant del rànquing de graus amb menys baixes durant el primer curs.

A l’àmbit dels estudis tècnics, sobresurt l’Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials de la Politècnica (UPC), amb un percentatge del 3,2% de desercions.

A més dels tres estudis de l’àmbit de les biociències més al top-10 que té la UAB: Microbiologia, Bioquímica, i Nanociència i Nanotecnologia, hi ha Psicologia de la UVic-UCC. Darrere d’aquest grau n’hi ha 44 més amb menys d’un 10% de fuites durant el primer any.

Comparteix: