La UAB inaugura el curs amb protestes per la pèssima gestió de Ferran Sancho

Després de dos anys sense realitzar-se, ahir la UAB va tornar a celebrar l’acte institucional inaugural del curs. Ferran Sancho va haver d’escoltar les protestes d’una comunitat universitària que cada cop està més empipada amb el rector.

La comunitat universitària (estudiants i treballadores), es va manifestar ahir a l’acte institucional d’inauguració del curs 2015-2016 per protestar contra la gestió de Ferran Sancho, un rector que, durant el seu mandat, ha portat a terme mesures tan polèmiques com l’enderrocament de l’Escola Bressol Gespa, el judici contra alumnes per protestar al rectorat i la implantació del model 3+2 a la UAB.

El cas Gespa

@cgt_uab

@cgt_uab

El Govern de Ferran Sancho sempre ha volgut tancar Gespa. Finalment, aquest mes d’agost, i sense permís municipal per part de l’Ajuntament de Cerdanyola, Sancho va ordenar enderrocar l’edifici, aprofitant el silenci mediàtic del mes d’agost. L’edifici – al contrari del que al·legava Sancho – no estava en cap risc de col·lapse. En canvi, aquest enderrocament ha permès que un centre educatiu privat pugui augmentar la seva clientela. Més informació.

Judici contra alumnes i professors arran d’una protesta
Per primer cop en la història de la democràcia la UAB, amb Feran Sancho al capdavant, ha iniciat accions penals contra un professor per la seva activitat política i sindical, tal com s’apel·la en el mateix sumari del cas, on es defineix al professor com la DSC03285persona que va gestar el presumpte “complot d’ocupació” de les diverses facultats i del mateix rectorat. D’aquesta forma, segons les encausades, es criminalitza des de l’equip rector una de les veus discordants més representatives amb la seva política i se l’intenta personificar com el responsable del moviment de protesta estudiantil. Altres 25 estudiants també van ser imputats. Més informació 1 - 23.

El model 3+2
El 3+2 i l’Estratègia Universitària 2015, dos models que han rebut el suport de Ferran Sancho, consisteixen en 3 anys de grau més 2 anys de màster. Estan fets d’esquena a la comunitat universitària i suposen, entre altres inconvenients, un augment de taxes i més implicació d’entitats privades dins de la universitat pública. Els alumnes d’avui han demanat un debat amb tota la comunitat universitària perquè aquesta pugui tenir més participació en el seu procés d’implantació. Més informació.

Comparteix: