L’Atrapallibres arriba a la Biblioteca de Cerdanyola

La Biblioteca Central de Cerdanyola proposa als infants d’entre 9 i 12 anys que participin a l’Atrapallibres 2015–16, un concurs creat per motivar la lectura entre els infants.

atrapallibresLa Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès convida tots els infants de la ciutat perquè participin a l’11è premi de literatura infantil Atrapallibres 2015 – 16. Per fer-ho han de tenir entre 9 i 12 anys, tenir ganes de convertir-se en membres d’un jurat literari i comprometre’s a llegir els tres llibres que opten al premi segons la seva edat i participar a les reunions.

Objectiu

L’objectiu del Premi de Literatura «Atrapallibres» és aconseguir que el major nombre possible d’infants llegeixin els llibres seleccionats; es constitueixin com a Jurat dins de cada centre o biblioteca; els presentin i defensin davant dels seus companys i, entre tots, anomenin el que consideren millor. Es pretén que la veu dels infants es faci sentir, donant-los l’oportunitat de funcionar com a Jurat amb repercussió més enllà del centre escolar i de la biblioteca.

Inscripció
La inscripció es realitzarà a la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès fins el 15 d’o ctubre del 2015. Inscriure’s comporta el compromís de llegir-se les tres lectures triades per experts en literatura infantil i juvenil adreçades a l’edat de l’inscrit (hi ha una categoria de 9 anys, una de 10 i una tercera d’11 a 12 anys). Un cop feta la lectura s’haurà de donar a cada llibre una puntuació: 3 per al millor, 2 per al segon i 1 per al tercer. No es pot donar a la mateixa puntuació a més d’un llibre.

Els inscrits hauran de participar a les dues reunions de seguiment que es faran a la Biblioteca per comentar els llibres. I assistir al lliurament de premis i tenir l’oportunitat de conèixer els autors dels llibres.

Calendari
Es faran 3 reunions del jurat, en dates concretes acordades entre tots els participants:

  1. Novembre 2015. Tots els participants, de totes les categories, es reuniran per conèixer-se i repartir els llibres.
  2. Febrer 2016. Seguiment de les lectures.
  3. Abril 2016. En dies diferents, es faran reunions per categories per comentar i donar la puntuació als llibres.

El 29 de maig del 2016 es farà públic el veredicte dels membres del Jurat i en junt es procedirà al lliurament de premis.

Els premis
Els Membres del Jurat rebran un diploma que els acreditarà com a membres del jurat. La biblioteca entrarà en el sorteig de tres lots de llibres (segons participi en un grup, en dos o en tres), d’uns cinquanta títols cada lot. Els autors i els editors dels llibres guanyadors rebran una distinció.

Comparteix: