Inditex s’instal·la al Centre Direccional

Inditex ha comprat, aquest mes de setembre, sis parcel·les del Centre Direccional per instal·lar el seu centre de disseny.

L’empresa Stradivarius, del grup Inditex (propietat d’Amancio Ortega) ha comprat aquest mes de setembre sis parcel·les (19.000 metres quadrats) al Centre Direccional. L’objectiu de la marca és obrir, a finals de 2016, el seu nou centre de disseny, que acollirà a més de 200 treballadors (dissenyadors, comercials i departaments de suport de la cadena).

Aquesta instal·lació es suma a les ja construïdes d’IBM, Sener, Silc, T-Systems i La Caixa, totes elles al voltant del Sincrotró Alba, el gran atractiu de la zona, que, segons l’Incasòl, ha de ser “un espai científic, tecnològic i empresarial referent a Europa”.

El Centre Direccional continua creixent

Aquesta venda de terrenys mostra que el Centre Direccional continua creixent any rere any. Actualment encara queden per comercialitzar 1,5 milions de metres quadrats on s’han d’ubicar, segons el Pla Director, activitats econòmiques, habitatges i comerços. Segons Pere Solà, director del Consorci (veure currículum al final de la notícia), el Centre Direccional ha de continuar creixent, i aquest creixement estaria molt més avançat si no arriba a ser per la crisi que “ha aturat les inversions previstes i ha retingut a les empreses que volien implantar-se”.

Parceles-Stradivarius

Blau: Parcel·les comprades per Inditex.
Rosa: Abocadors tòxics descontrolats (Elena i Can Planas)

Aquest objectiu de Pere Solà i del Consorci està en les antípodes de la línia que va marcar Compromís al mandat 2011-2015 on va expressar públicament que s’havia d‘aturar el Centre Direccional fins que no se solucionin els problemes de l’Abocador, tal com va dir Sergio Rodriguez, ex-regidor del partit, en 2013: “Cal desqualificar els sòls no construïts al Centre Direccional i legalitzar el que ja s’ha edificat i aturar cap altra tramitació. I, com a acord de mínims, suspendre la tramitació del Pla Director i no fer res fins que no se solucioni el problema de l’Abocador de Can Planas”. Llavors el grup municipal va apostar per legalitzar les construccions ja fetes i declarar la resta de sòl com a “sòl rústic”.

Ara aquesta línia de Compromís s’ha vist alterada per unes gestions realitzades des del Consorci. i d’esquena al Govern de Cerdanyola, que es va adonar de l’interès inicial d’Inditex mitjançant la premsa, fet que va generar malestar dins de l’Ajuntament. Carles Escolà, en una entrevista realitzada per “elcugatenc”, va insistir que la lluita com a Compromís és “intentar aturar això. Hem de ser conscients que nosaltres per decret no podem aturar-ho i hem de treballar perquè les nostres posicions vagin avançant”.

Contenciós administratiu pendent de resolució

Les entitats ecologistes de Cerdanyola van presentar, el mandat anterior, un recurs contenciós administratiu contra l’aprovació del Pla Director del Centre Direccional. Actualment el recurs continua pendent de resolució.

Qui hi ha a la direcció del Consorci del Centre Direccional?

El Director del Consorci del Centre Direccional és Pere Solà, una persona amb una vida laboral molt lligada al PSC.

peresolaPere Solà va neixer ha treballat com arquitecte municipal de Ripoll de 1983 a 1989, quan governava el PSC a la ciutat (Pere Jordi Piella i Vilaregut), com assessor urbanístic de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (quan Josep Vicente Romà, del PSC, era alcalde), de delegat d’Urbanisme i assessor de l’Ajuntament de Gerona (amb alcaldes del PSC: Joaquim Nadal i Farreras i Anna Pagans i Gruartmoner), de director general d’urbanisme a la Generalitat (amb Govern de José Montilla, PSC). Quan CiU va recuperar la Generalitat, Pere Solà va cessar del seu càrrec i Artur Mas, per continuar mostrant-li la seva confiança, li va encarregar la tasca de dirigir el Consorci del Centre Direccional i el Parc de l’Alba.

Comparteix: