XV Cap de setmana ibèric

El primer cap de setmana d’octubre el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver acollirà el XVè Cap de setmana ibèric.

Novament el poblat de Ca n’Oliver participa de la festa de la cultura ibèrica que celebren tots els jaciments de Catalunya que integren la Ruta dels Ibers. La Ruta dels Ibers és un projecte de turisme cultural coordinat des del Museu d’Arqueologia de Catalunya que té per objectiu donar a conèixer els principals jaciments ibèrics del nostre país, així com els pobles que els habitaven.

1R2jU6CAlimentació i menjar
Com cada any la festa del Cap de setmana Ibèric gira al voltant d’un tema específic. Aquest any l’eix temàtic de les activitats és l’alimentació i el menjar.

A Ca n’Oliver es farà una jornada de portes obertes al Museu i al poblat i s’han preparat en col·laboració amb el CRAC i d’altres persones voluntàries tot un seguit d’activitats, que se sumen a la tasca de difusió que es fa al jaciment durant tot l’any.

Programació d’activitats

Dissabte:
- Jornada de portes obertes de 11 a 14 i de 16.30 a 20 h
- 12-13.30 En Bilos i la Betinin ens parlen del menjar. Visita teatralitzada a càrrec d’a quest ja populars personatges ibèrics que cada any visiten el poblat procedents del segle III aC.
- 17 a 19.30 h Menjar i veure a Ca n’Oliver. Visita guiada a càrrec del director de les excavacions i tast de cervesa a la terrassa. El tast estarà a càrrec de Què vols prendre?, un local de copes de Cerdanyola del Vallès especialitzat en la cervesa artesanal catalana, que col·labora en aquesta activitat.

Diumenge:
- Jornada de portes obertes de 10.30 h a 14.30h
- 10.30 a 13 h Tallers de caça i elaboració de pa a càrrec d’infants. Els participants utilitzaran llances per caçar, veuran com es fa una fona, faran la mòlta del blat i preparan pa com ho feien les dones iberes.
- 10.30 a 13 h Joc de pistes dels aliments ibèrics per a famílies. Els infants amb l’ajut dels adults hauran de superar diverses proves per aconseguir l’obsequi dels Museu.
- Demostració del funcionament d’una sitja per guardar cereals a llarg termini.
- 12 a 13 h Tres visites guiades simultànies: a l’exposició temporal “Abans de l’Alba”, a l’e xposició permanent “Cerdanyola, terra d’ibers” i als espais amagats del Museu
- 13.30 h Comunicació amb miralls amb els poblats del Puigcastellar de Santa Coloma de Gramenet i Les Maleses de Montcada i Reixac
- 13.30 h Tast d’aliments ibèrics. Petita degustació d’alguns aliments que consumien les famílies ibèriques

Obsequi per als infants
Com cada any, el MAC – Museu d’Arqueologia de Catalunya – ha preparat una campanya de difusió que aplega les activitats de tots els jaciments participants i un joc que es regalarà a tots els nens i nenes que participin de les activitats. En aquesta ocasió es tracta d’un “Memory” que recull diferents objectes ibèrics relacionats amb els aliments i el menjar i que es troben als museus de la Ruta.

Comparteix: