Les mestres i els mestres de Cerdanyola aprendran el ball de gitanes

La Comissió de balls populars i tradicionals, juntament amb el servei de Cultura de l’Ajuntament ha volgut donar-li un nou impuls oferint als mestres i les mestres de Cerdanyola del Vallès un taller de ball de gitanes.

Ballem_Gitanes.jpg_419065881A mitjans del segle XIX, una nova dansa va arribar a les nostres terres des del centre d’Europa, portada per gitanos nòmades, i es va fer popular ràpidament. Va rebre el nom de ball de gitanes, i es va vincular a la festa de Carnaval. Ja el 1895 està documentada i, des de llavors, ha estat una de les tradicions cerdanyolenques i vallesanes més destacades.

Cent trenta anys després, la tradició es manté més viva que mai. I aquest curs la Comissió de balls populars i tradicionals, juntament amb el servei de Cultura de l’Ajuntament ha volgut donar-li un nou impuls oferint als mestres i les mestres de Cerdanyola del Vallès un taller de ball de gitanes, inclòs en el Pla de Formació de Zona del Departament d’Ensenyament, que es farà el proper mes d’octubre. En aquest taller, a càrrec de Quim Vila, s’ensenyaran dues de les danses de Cerdanyola del Vallès, adaptades per a infants, a més dels galops d’entrada i sortida. Hi haurà material audiovisual i propostes didàctiques per poder treballar el Ball de Gitanes a l’escola, de cara a organitzar una primera ballada de gitanes escolar per al proper Carnaval.

Comparteix: