Compromís per Cerdanyola demana el vot per la CUP el 27-S

El Compromís per Cerdanyola creu que la CUP-CC és l’única opció que garanteix el proper 27S la ruptura amb la injustícia social i el règim del 78.

DSC03429El Compromís per Cerdanyola (CxC) ha manifestat el seu suport a la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)-Crida Constituent a les eleccions al Parlament de Catalunya el proper 27 de setembre. El CxC considera que la CUP-CC és “l’eina necessària, una més de les que calen, al camí per a la ruptura amb les estructures estatals i autonòmiques i cap a la construcció d’una societat més justa”.

Com a opció municipalista, el Compromís creu que la transformació social a nivell local s’ha d’acompanyar d’un procés més ampli de ruptura nacional que empenyi la força i la mobilització de la gent. Compromís creu en l’obertura d’un procés constituent unilateral al Principat de Catalunya que permeti decidir-ho tot. Aquest procés ha de ser popular, obert, democràtic i des de la base i requereix la desobediència i la insubmissió amb el règim autonòmic i estatal imperant a l’Estat Espanyol.

El CxC considera que cal construir les bases de poder de la gent i per a la gent, que acabin amb unes estructures que només beneficien determinades elits econòmiques a Catalunya i a l’Estat Espanyol, élits que s’han dedicat, sistemàticament, a privatitzar els recursos del país en el seu benefici. Compromís creu que la millor garantia d’una societat nova i més justa és la proposta d’establir un sistema polític en codi obert, participatiu, amb càrrecs de mandat limitats i revocables.

El 27S com a plebiscit

Així mateix, el Compromís està convençut que les eleccions del proper 27 de Setembre no són unes eleccions autonòmiques convencionals. El grup municipal creu que el proper 27S és un autèntic plebiscit en dos àmbits. Per una part, un plebiscit sobre la relació entre Catalunya i l’Estat Espanyol, Estat que no ha permès el que consideren un dret bàsic de tots els pobles, el dret a decidir les seves relacions territorials. En aquest sentit, estan convençuts que tots aquells que creuen en el federalisme, el confederalisme o la independència han de donar suport a opcions rupturistes que permetin superar el marc imposat actualment per l’Estat Espanyol i que priva el poble català dels seus drets més fonamentals.

Per una altra part, el plebiscit sobre les polítiques imperants a Europa, que aposten per l’austeritat i per la pèrdua de sobirania dels pobles amb exemples tan flagrants com el TTIP. Des de CxC volen remarcar que l’austeritat imposada per la Troica és un autèntic suïcidi social que està empobrint econòmicament i socialment les classes més vulnerables, fent-les responsables d’una crisi fabricada precisament per les mateixes elits que ara imposen aquesta austeritat.

Per tot l’exposat anteriorment, Compromís anima els i les veïnes de Cerdanyola a donar suport a la llista Candidatura d’Unitat Popular (CUP)-CC el proper 27 de setembre, a més de seguir participant en el projecte de transformació municipalista del Compromís per Cerdanyola, i a les lluites ciutadanes que guanyen parcel·les de llibertat per a les classes populars diàriament.

Comparteix: