Cerdanyola escalfa motors per la XXVI edició del Festival de Blues

Del 8 al 18 d’octubre se celebrarà la XXVI edició del Festival de Blues de Cerdanyola, una edició que tindrà més de 50 activitats gratuïtes a locals i a l’aire lliure amb l’objectiu d’apropar el blues a tota la ciutadania.

Miguel Bañón i Santiago Campillo, ex-membre de M-Clan, seran els encarregats de donar la benvinguda al Festival amb el concert inaugural que tindrà lloc al Museu d’Art de Cerdanyola el 8 d’octubre a les 10 del vespre. Aquest tret de sortida donarà pas a deu dies de bona música de la mà de grans artistes locals i internacionals.

La Gran Nit del Blues

L’acte central del Festival Internacional de Blues serà La Gran Nit del Blues, un acte que comptarà amb John Németh, guanyador del millor àlbum de blues de l’any, el guitarrista nord-americà Carvin Jones, considerat per la crítica com el succesor de Jimi Hendrix, el britànic Myles Sanko i els grups nacionals Deltonos i Índigos.

Un Festival «multiescenari»

noticia-nousespaisEl Festival Internacional de Blues de Cerdanyola es realitza en diversos escenaris repartits per tota la ciutat, des d’espais tancats i locals (MAC, Ateneu) a carrers i places a l’aire lliure (Plaça Abat Oliba, Parc del Turonet). Però aquest any el festival passa fronteres i arriba fins Sant Cugat, on Queralt Albiñana Blues farà un concert a l’Auditori de la ciutat veïna. Amb aquesta diversificació s’aconsegueix que el Blues s’apropi a tota la ciutadania. Les organitzadores preveuen que al llarg de les diverses actuacions del festival passin més de 15.000 persones.

Totes les activitats del Festival són obertes al públic a excepció del concert de gospel del divendres 16 d’octubre a l’Ateneu de Cerdanyola amb Gospel Viu Choir, on cal recollir invitació prèvia a l’Ateneu de Cerdanyola per ser una activitat en espai tancat amb aforament limitat.

La programació ha estat organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Cerdanyola i la Comissió de Blues. Albert Puig, representant de la Comissió, ha agraït l’aposta important de l’Ajuntament de Cerdanyola vers el festival, mentre que Carles Escolà, alcalde de la ciutat, ha descrit el festival com a «icona i símbol de la ciutat».

Un cartell de Ramon Ruipérez

Aplicación_700x454_RGB_72Nascut a Barcelona, però amb taller a Cerdanyola del Vallès, Ramon Ruipérez és l’autor del cartell de l’última edició del Festival. La seva formació artística s’inicia als 16 anys en l’acadèmia Taller de quatre pintors, on aprén l’ofici de la mà de professors com Núria Balcells, Agustí Roca o Jorge Zaldívar, iniciant-se en el món acadèmic del dibuix artístic i les tècniques d’expressió. Al 1987 inicia la seva carrera com a artista, i exposa per primera vegada a la sala Lola Anglada de Barcelona.

Gran amant del jazz, el seu treball mostra l’espiritualitat del progrés a les obres i construccions, les reunions a l’aire lliure de músics al carrer, la figura femenina al detall, sobretot de ballarines, i retrats que van més enllà del primer pla per buscar la psicologia dels personatges.

Comparteix: