Arriben els “welcome days” a la UAB, una setmana plena d’activitats per acollir als estudiants internacionals

Els prop 1.000 estudiants internacionals que vénen d’intercanvi a la UAB durant aquest curs participaran aquesta setmana a l’International Welcome Days, al campus de Bellaterra.

Demà dimecres tindrà lloc un Dinar Internacional, on els estudiants portaran plats típics del seu país per compartir; després es farà una classe oberta del ball de moda, el swing; el dijous hi haurà un taller de castellers; i el dissabte, un pícnic al Parc de la Ciutadella.

Del 14 al 19 de setembre tindran lloc els International Welcome Days (IWD), una setmana d’activitats per donar la benvinguda al estudiants que venen d’intercanvi a la UAB el curs 2015/2016. L’objectiu és que aquests estudiants coneguin el Campus, els serveis i els col·lectius de la UAB, a més de conèixer altres estudiants d’intercanvi i estudiants locals de la UAB, per tal que la seva estada sigui el més profitosa possible.

La UAB compta amb uns 1.000 estudiants internacionals que vénen d’intercanvi aquest curs acadèmic. La majoria procedeixen de països europeus, sobretot d’Itàlia i Alemània; i de fora d’Europa, Xina és el país d’on vénen més estudiants a estudiar al campus de la UAB.

El dilluns 14 la Fira de Col·lectius d’Estudiants i de serveis de la UAB va donar el tret de sortida a les IWD. Es va fer una sessió de benvinguda a la Sala Cinema de la UAB, amb la intervenció del Vicerector de Relacions Internacionals, Lluís Quintana, el Servei de Llengües, la FAS i la Unitat de Dinamització Comunitària, que explicaran tant la programació de les IWD com les activitats que es realitzaran al curs 2015/2016 adreçades als estudiants internacionals

D’entre les activitats programades destaca el Dinar Internacional, dimecres 16 a les 13.30h, on estudiants internacionals i estudiants locals que participen al Mentor porten cuinat un plat típic del seu país per compartir. També hi haurà la presentació del col·lectiu d’estudiants ESN (Erasmus Student Network) i del Tàndem, que permet a estudiants internacionals i a estudiants locals contactar per tenir una parella lingüística. Per tancar les jornades dissabte es farà un pícnic al Parc de la Ciutadella, una activitat que els permet conèixer altres estudiants en un entorn més distès.

Programa d’activitats

Dilluns 14 de setembre.

- 12h Fira de col·lectius i serveis de la UAB
- 13h Sessió de benvinguda. Sala Cinema de la UAB.
- 15h Cafè amb el col·lectiu LGTB Sinvergüenza. Hotel d’entitats.

Dimarts 15 de setembre

- 12h Taller d’intercomprensió de llengües romàniques. A càrrec del Servei de Llengües.
- 13h Coneix les activitats culturals de la UAB. A càrrec de Cultura en Viu.
- 16h Presentació del col·lectiu ESN UAB (Erasmus Student Network). Sala Cinema de la UAB.

Dimecres 16 de setembre
- 12h. Ser voluntari/ària a la UAB. A càrrec de la Fundació Autònoma Solidària.

-13h. Dinar Internacional.

- 15h. Presentació Tàndem.

- 17h. Classe oberta de swimg. A càrrec del col·lectiu Swuing UAB. Sala d’actes de l’Àgora.

Dijous 17 de setembre- 13h. Taller obert de castells. A càrrec del col·lectiu Ganàpies de la UAB. Més informació i inscripcions.
- 17:30h Vine a ballar Zumba al SAF. Punt de trobada a L’Àgora (Edifici R).

Divendres 18 de setembre
- 12h. Estudiants xinesos: Welcome! A càrrec del col·lectiu d’estudiants Chinese Students Union.

Dissabte 19 de setembre- 14h. Picnic al Parc de la Ciutadella. Punt de trobada l’entrada del Passeig Lluís Companys, Barcelona.

Estudiants locals que fan de “mentors” als internacionals

Els estudiants internacionals participen, en una proporció molt elevada, al Programa Mentor, que busca que es relacionin els estudiants internacionals amb estudiants locals, de manera que es puguin conèixer millor i, així, facilitar la seva estada a la universitat. Si un s’apunteu al Mentor, se l’hi assignarà un estudiant local, anomenat mentor, amb qui compartirà facultat. L’estudiant assignat l’ajudarà en aquelles situacions en què necessiti un cop de mà, especialment durant els primers dies, però també al llarg del curs: la matrícula d’assignatures, trobar allotjament, decidir on sortir, què visitar, entre d’altres.

Hi poden participar tots els estudiants internacionals que vinguin a estudiar al campus de la UAB amb un programa de mobilitat, independentment de la seva nacionalitat o estudis.

Programa Tandem d’intercanvi lingüístic

Durant l’International Welcome Days es promou que els estudiants internacionals s’inscriguin al Programa Tandem, un programa d’intercanvi lingüístic adreçat a la comunitat universitària i que vulgui practicar llengües així com conèixer persones d’altres cultures. Els estudiants interessats parlen els idiomas interessats amb una parella lingüística, amb qui queden de forma regular durant tot el curs acadèmic.

Comparteix: