Cas Altis, transparència i escoles bressol, punts forts del debat plenari

Les relacions Catalunya – Espanya, el cas Altis, la segregació de Bellaterra i les portes obertes de cara a la municipalització de les escoles bressol municipals de Cerdanyola van marcar un ple que va finalitzar a les dues de la matinada.

El ple es va iniciar amb una queixa del PSC pel retard en l’inici de sessió. Aquest retard ha estat degut al fet que l’alcalde, Carles Escolà, va permetre que tota la ciutadania s’expressés al “plenillo”, un espai que permet donar veu al poble. Víctor Francos no va estar d’acord en què aquest espai on la ciutadania té veu s’allargués més d’una hora.

Pròrroga dels contractes de la gestió de les escoles bressol municipals

El Govern va presentar una pròrroga d’un any al contracte de gestió de les escoles bressol municipals de Montflorit i Cordelles. Amb aquesta pròrroga el Govern pretén estudiar la possibilitat de que aquest servei sigui remunicipalitzat.

L’Ajuntament es personarà en el cas Altis

El ple d’ahir va aprovar una moció del Partit Popular on es demanava que l’Ajuntament es personi en el procediment judicial que investiga els contractes amb la Federació Catalana d’Handbol per la gestió de l’Altis i la piscina de Montflorit, un cas que, segons Rosendo Calet, té il·legalitats que han perjudicat l’Ajuntament econòmicament.

Aquesta moció va ser aprovada gràcies als vots favorables de Compromís, ERC, PP i C’s. Per la seva banda, ICV i CiU van votar en contra, malgrat que reconeixen irregularitats (estaven en el Govern quan va succeir) i PSC es va abstenir.

ICV i ERC en contra de la moció per la transparència

Ciutadans va presentar una moció per elaborar un pacte municipal contra la corrupció i per la transparència. L’objectiu del grup liderat per Maria Valle és tractar de fixar uns punts bàsics als quals tots els representants dels grups municipals han d’adherir-se i comprometre’s a complir, tenint en compte que tots els partits polítics els portaven en el programa. Finalment aquest punt va ser aprovat per tots els grups polítics a excepció d’ICV i ERC, que van votar en contra, i de CiU, que es va abstenir.

Refinançaments dels deutes

El Govern va presentar un refinançament amb el Banc de Sabadell que suposarà un estalvi de 105.000 euros. Per la seva banda, La Caixa no ha volgut refinançar el seu crèdit però el Govern continuarà conversant amb l’entitat per presentar al ple de setembre una alternativa.

La majoria del ple rebutja el TTIP

Tots els grups polítics, a excepció de Ciutadans, que es va abstenir, van votar a favor la moció per mostrar el rebuig a l’acord comercial “d’Associació Transatlàntica per al Comerç i la Inversió” (TTIP) entre la Unió Europea i els Estats Units.

Aquesta moció va ser proposada pel cercle local de Podem, ja que considera que el TTIP va més enllà d’un simple acord comercial entre EEUU i la UE. El cerce Podem creu que aquesta visió de les relacions econòmiques ve a consolidar un atemptat a la democràcia que esdevé encara més greu ateses les circunstàncies de secretisme en que s’està negociant. El tractat no garanteix el principi de legalitat en les relacions econòmiques internacionals, atempta contra la idependència judicial al establir tribunals d’arbitratge privats amb membres que no es requereix que siguin imparcials donat que poden treballar per a les corporacions inbternacionals. L’aplicació del tractat convertiria en paper mullat la legislació dels diferents països en temes de tanta importància com a la regulació sobre seguretat, salut i medi ambient o els drets dels treballadors. Amb aquesta moció aprovada Cerdanyola es declara municipi oposat al tracta i insubmís a l’aplicació del mateix si s’arribés a aprobar per tal de poder garantir que els serveis públics bàsics es preservin amb garanties de solidaritat i redistribució social

Comparteix: