L’Associació Funcional qualifica de positives, però millorables, les negociacions amb l’ICS

L’Associació Funcional per la Integració Social de Cerdanyola agraeix la tasca del Govern i de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública per les millores en les condicions de retallades dels CAPs de la ciutat durant l’estiu, un resultat que, segons l’Associació, “són millorables”.

Comunicat de l’Associació Funcional per la Integració Social:

En els temps recents l’atenció sanitària i l’atenció primària han rebut un dur cop i una restricció pressupostària que posa en risc la salut de les ciutadanes i ciutadans de Cerdanyola del Vallès.

Aquesta setmana, a través dels mitjans locals, hem vist el resultat de les negociacions de l’actual govern local i la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública amb l’Institut Català de la Salut. Un resultat que és molt millor que les condicions anteriors. S’amplien horaris i el període de tancament d’alguns s’ha vist reduït. Com diem són resultats positius, però clarament millorables.

L’atenció en alguns centres com és el cas del CAP Farigola es restringeix als matins. Des de l’Associació Funcional per la Integració Social considerem que aquesta restricció no suposa una cobertura i no garanteix plenament la sanitat dels seus usuaris. No podem pensar que és possible condicionar que una persona es posi malalta als matins i a les tardes es trobi amb el seu centre tancat.

Repetim agraïm la tasca de l’actual govern per millorar les condicions dels usuaris de Cerdanyola front a unes condicions que costat de l’actual equip de Govern rebutgem l’estiu passat i al costat d’ells i altres agrupacions socials i polítiques del municipi ens manifestem en contra. Avui volem fer una crida a no mantenir aquest esperit, per a les persones amb diversitat funcional i per a la resta de la ciutadania aquestes condicions no són suficients. L’única condició que considerem reial i que s’ha d’assumir és que, els horaris no es vegin restringits en època estival, cosa que realment garanteix la universalitat de l’accés al sistema sanitari.

Notícies relacionades amb Sanitat

*Imatge de portada: Tancada de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de 2014.

Comparteix: