L’Abocador Elena es trasllada a la Plaça Abat Oliba a mode de paradeta informativa

Un grup de ciutadans i ciutadanes estaran durant tot el dia d’avui informant sobre la perillositat de l’Abocador Elena i recollint signatures per demanar al Govern de Cerdanyola que aturi el projecte del Centre Direccional fins que no se solucioni el problema.

CK6UYQhWwAAQ10GSón 17 els espais contaminats, segons l’administració, a les rodalies del Castell de Sant Marçal i del Sincrotó del Parc de l’Alba. Les aigues lixiviades i gasos tòxics que es produeixen en aquestes zones d’abocadors, s’escampen amb facilitat per l’aire i subsòl de Cerdanyola. Aquesta greu situació, que atempta contra la salut i el medi ambient, continua sent una realitat des de fa anys a la ciutat. El problema s’allarga en el temps i està empitjorant de manera considerable, ja que la matèria orgànica que es barreja amb les fraudulentes bales d’ecoparc generen reaccions químiques molt nocives per a la població. Només cal acostar-s’hi per a comprovar-ho.

Fa poc més d’un any aquestes reaccions químiques van provocar l’esfondrament de l’abocador Elena, alertant veïnat de Cerdanyola, però que no va generar cap moviment ni solució per part dels responsables de l’administració en aquest tema, ja que els interessos econòmics i estratègics projectats al terrenys semblen ser més importants tot i entrar en lloc la vida i la salut de la població i de l’entorn natural.

És per aquest motiu que avui se situarà a la Pl. Abat Oliba una paradeta amb un punt d’informació sota la premisa “Benvinguts al poble dels abocadors tòxics: L’Abocador Elena, mata”, i que té com objectiu apropar i explicar a la ciutadania la problemàtica de l’abocador i també donar a conéixer una llista de propostes i demandes al respecte, de cara a tractar-ho als propers plens municipals.

Recull de vídeos on es parla de la problemàtica de Can Planas

Dimarts 28, xerrada sobre l’Abocador Elena

Les mateixes persones que estan organitzant la paradeta informativa han preparat per demà dimarts 28 a les 20h una xerrada sobre l’Abocador Elena en la què intervindran:

  • Antoni Pijoan (Ecoparc II, Ripollet)
  • Roger Caballé i Albert Gonzàlez (Cerdanyola)
  • J.Luís Conejero y Manolo Gómez Moreno (Contaminació Lafarge, Sant Joan, Montcada)

XERRADA COL·LOQUI ABOCADORS

Comparteix: