Vodafone analitzarà noves ubicacions per les antenes

Després de dues hores de reunió, Vodafone s’ha compromès per escrit que, fins al 30 d’octubre, no connectarà cap de les antenes i estudiaran alternatives.

DSC00129El nou Govern de Cerdanyola ha tornat a demostrar que els veïns i veïnes poden ser part activa de la ciutat, no només al carrer, sinó també a les reunions entre l’Ajuntament i les grans empreses. Avui ha sigut el cas de Vodafone: Sis veïnes, l’alcalde, dos regidors i un tècnic de l’Ajuntament s’han assegut a negociar amb dos responsables de l’empresa de telefonia.

La reunió ha començat a tres quarts d’una, al mateix temps que a la plaça Abat Oliba unes 60 veïnes protestaven contra l’antena. Dues hores més tard sis veïnes, els membres del govern i el tècnic han finalitzat la reunió i sortien a la plaça a explicar l’estat de les negociacions.

La reunió l’havia iniciat l’alcalde, Carles Escolà, presentant la situació. A continuació han intervengut els representants de Vodafone, que s’han mostrat sensibles a la situació i s’ha obert un termini de 13 setmanes on han assegurat que no connectaran cap antena i buscaran una nova ubicació.

Ubicacions alternatives

El tècnic d’urbanisme ha sigut l’encarregat d’explicar les característiques de cada barri afectat (Turonet i Serraparera). En el cas del Turonet, els veïns han demanat instal·lar-la fora del nucli urbà, mentre que Vodafone ha dit que ja tenen marcats uns edificis concrets que, per la seva altra, permetrien expandir la cobertura. En aquest sentit, Vodafone valora estudiar la possibilitat d’instal·lar l’antena al cantó sud de l’Avinguda Canaletes, d’acord amb els seus interessos.

El cas de Serraparera és diferent, ja que després de descartar la proposta de les veïnes (instal·lar-la fora del nucli urbà) perquè, segons l’empresa, els hi era inviable, s’ha obert la possibilitat que Vodafone pogués compartir antena amb altra companyia de telefonia mòbil. D’aquesta manera no s’hauria d’instal·lar cap nova antena al barri de Serraparera.

La següent reunió serà l’1 de setembre on govern, tècnics, veïnes i Vodafone hauran de portar les seves propostes per tal d’arribar a un acord.

Comparteix: