Activat el Pla Inuncat al Vallès Occidental

El Vallès Occidental estarà un dia més sota el Pla Inuncat de Protecció civil davant la possibilitat de pluges intenses durant aquest vespre.

Segons el Servei Meterològic de Catalunya aquest vespre es preveuen pluges intenses que podrien superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts al Vallès Occidental. Segons el comunicat, els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

La situació de risc contemplada en el comunicat emès per Protecció Civil es donarà per finalitzada demà al migdia. Protecció Civil recomana molta prudència a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot en els desplaçaments i activitats que s’estiguin fent a l’aire lliure. Cal refugiar-se en un lloc tancat o dins el cotxe fins que passi el gruix de la tempesta, i allunyar-se de rius i zones inundables.

Ultima gran “pluja de llamps i llampecs” a Cerdanyla

La nit de diumenge 14 de setembre de 2014 el cel de Cerdanyola es va il·luminar éssent escenari d’espectaculars llamps i llampecs de la tempesta que va recórrer la comarca.

En cas de tempesta amb aparat elèctric cal que us allunyeu d’antenes, arbres, etc, i no us apropeu tampoc a elements metàl·lics o a l’aigua, ja que actuen com a cossos conductors. Els llocs més segurs durant una tempesta són els que ens aïllen de l’exterior, com edificis o vehicles tancats, perquè condueixen l’electricitat per la part exterior fins a terra sense fer mal als ocupants.
Altres consells en cas que us sorprengui la tempesta amb aparat elèctric mentre esteu a l’exterior:
  • Allunyeu-vos de filats, reixats,  pals de la llum, vies de tren i altres objectes metàl·lics.
  • No us refugieu sota els arbres, especialment si estan sols. El bosc no és del tot segur però, si no hi ha cap altre refugi, és millor que quedar-vos a camp obert.
  • Vigileu amb les branques, rètols o murs que us podrien caure al damunt.
  • En el cas que sigueu a l’interior d’un vehicle, tanqueu bé portes i finestres i no toqueu la part metàl·lica del vehicle.
 Si, a més, comença a ploure fort, penseu que poden produir-se inundacions.
  • Si sou a la muntanya, un cotxe amb les portes i finestres tancades pot ser un bon refugi.
  • Desfeu-vos de material metàl·lic com piolets, bastons, motxilles amb carcassa, etc. i d’objectes que facin d’efecte punta, perquè poden atreure els llamps. Les tendes de campanya no són un refugi segur.
  • Si la tempesta us sorprèn banyant-vos a la piscina, al riu o a la platja, sortiu immediatament de l’aigua i eixugueu-vos.
  • Eviteu conduir bicicletes i motos.
Cal esperar mitja hora després de sentir l’últim tro abans de reprendre les activitats a l’aire lliure.
Comparteix: