Horaris d’estiu als CAPs de Cerdanyola

La Sanitat Pública no és un negoci, és una inversió y un dret que, de moment, encara conserva la ciutadania. Aquests últims anys, des de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Cerdanyola-Ripollet han reivindicat i aconseguit ampliacions als horaris d’estiu, entre d’altres coses. Aquest any també ha estat així.

Aquest serà el calendari d’Estiu dels Centres d’Atenció Primària de Cerdanyola durant l’estiu:

Horaris CAPS ESTIU 2015
L’Atenció Primària és la assistència sanitària essencial, els eixos principals de la qual es basa en accions de diagnòstic, prevenció, curació i rehabilitació des de un nivell primari i local en benefici de la comunitat.

Durant aquests anys de lluita, que encara continuen, la Plataforma ha aconseguit, mitjançant pressió popular, no només que el CAP FONTETES no tanqui, han aconseguit ampliar més d’un mes l’atenció a usuaris i usuàries d’aquest CAP situat al centre d’un barri on una part considerable de la seva població és d’edat avançada. (Al 2013 tancava de l’1 de juliol al 15 setembre)
El calendari del CAP FARIGOLA també s’ha ampliat respecte les previsions inicials dels darrers anys. Als CAPs de Ripollet també s’han ampliat horaris d’estiu.

Al breu marge i periode de negociació que va haver-hi les passades setmanes amb el nou govern, a través la Regidora de Sanitat de Cerdanyola, Elvi Vila, s’ha mediat amb l’Institut Català de la Salut (ICS) i acordat obrir una setmana abans del previst el CAP Fontetes després de l’estiu.

A La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Cerdanyola-Ripollet saben que no és suficient. Per això, continuen treballant i aportant propostes amb l’objectiu de no prescindir en cap moment d’Atenció Primària, ja que cap persona pot escollir quan es posa malalta o quan pot tenir qualsevol problema de salut, i menys esperar-se a “fer-se mal” o emmalaltir quan el CAP del seu barri estigui obert.

Els gestors de l’Institut Català de la Salut (ICS) no ho posen gens fàcil

El desmantellament de la sanitat que s’està patint a Catalunya, de manera sutil fa més de 30 anys, ha augmentat i s’ha agravat aquests darrers anys a cop de retallades i en favor de la privatització salvatge de serveis públics, com és el cas sanitari, entre molts d’altres. La gestió “molt qüestionable” de l’ICS i de portes giratòries dels màxims responsables de la Sanitat, s’està encarregant de debilitar aquest servei Públic que compta amb molt bons professionals que es veuen abocats a fer malabars mentre les partides pressupostàries es retallen i/o desvien a d’altres interessos.*

Informació dels horaris d’estiu a usuaris i usuàries

Tant a Cerdanyola com a Ripollet s’ha aconseguit que des dels consistoris apropin a la població els horaris i calendaris dels Centres de Salut a través dels mitjans. Tot i així, per darrer any consecutiu, als propis CAPs el nous horaris no estan visibles o no arriben a l’abast de tothom. Tant els professionals dels centres com la població que els visiti, té la possibilitat de queixar-se i col·laborar per a que la informació es visualitzi més i millor.

En aquesta nova etapa s’espera més predisposició, sensibilitat i treball en aquests aspectes i una major implicació durant tot l’any a l’Ajuntament, que s’ha compromés, a escoltar la Plataforma per a intentar millorar els mecanismes de treball i ampliar els serveis sanitaris de tots i de totes a la ciutat.

La Salut Pública no és ni ha de ser un negoci, és una inversió per la societat.

*Artur Mas: On són els meus diners?
Si vols saber què està passant amb la Sanitat a Catalunya (extrapol·lable a altres zones), recomanem el llibre editat per Cafè amb llet: “Artur Mas: On són els meus diners?“  Crònica d’una batalla per la Sanitat Pública, descrita com “una narració a mig camí entre la investigació periodística i la novel·la negra”.  ” Quan la realitat supera la ficció.”


Descarrega’t la Versió gratuïta en PDF [Català] [Castellà]

 

Comparteix: