Un estudi alerta de la pèssima qualitat de l’aigua del Riu Sec

Un estudi fet per “Freshwater Ecology and Management Research Group”, de la Universitat de Barcelona, alerta sobre la qualitat pèsima de l’aigua del Riu Sec al seu pas per Cerdanyola.

La qualitat de l’aigua del Riu Sec és pèssima. Així ho diuen els experts que han estat estudiant els paràmetres físico-químics de les aigües del Riu Sec al seu pas per Cerdanyola, que alerten que aquest tram és un dels casos més extrems de tots els rius analitzats dins de la província de Barcelona, tant en l’estat fisicoquímic com en la qualitat ecològica.

Estat fisicoquímic

Al següent mapa es presenten els valors de la conductivitat mesurada del riu Sec al seu pas per Cerdanyola. L’estudi contempla tres colors que corresponen als rangs de qualitat d’aquest indicador segons els efectes que poden causar a l’ecosistema fluvial i analitza el cabal (195l/s), la temperatura de l’aigua (16,4ºC), l’oxigen (6.99 mg/l – 71.4%) i el PH (7,9).

 riusec1

Qualitat biològica

Pel que fa a la qualitat biològica el Riu Sec també presenta una qualitat pèssima. A l’altra banda tenim el Riu Ripoll al seu pas per Sabadell, que presenta una bona qualitat.

Al següent mapa s’hi representa la qualitat biològica (índex IBMWP) del riu Sec fent servir els mateixos rangs de sempre i que són els establerts per la Directiva Marc de l’Aigua. L’estudi també mostra indicadors d’altres aspectes de l’ecosistema fluvial, com el bosc de ribera (10), l’hàbitat fluvial (56) o l’estat ecològic (5).

riusec2

 Accedir a l’estudi complet.

Comparteix: