Cerdanyola es tornarà a mullar per l’Esclerosi Múltiple

La diada solidària Mulla’t 2015 es farà a la ciutat, com arreu del país, el proper diumenge 12 de juliol. Hi participaran les 6 piscines cerdanyolenques.

Mulla't 2015 Un any més, el voluntariat cerdanyolenc de la Fundació Esclerosi Múltiple organitzarà el proper diumenge 12 de juliol i a les piscines de la ciutat el Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple. Es tracta d’un acte solidari convocat per la Fundació Esclerosi Múltiple des del 1994, en el qual es convida tothom a mullar-se en el sentit literal de la paraula, llançant-se a l’aigua de la piscina més propera per col·laborar en la lluita contra l’esclerosi múltiple.

Es pot col·laborar nedant a les piscines de la ciutat com són: can Xarau, Montflorit, Turonet, Bosc Tancat, PEM Guiera i S.A.F (U.A.B) i fent metres per la diada, comprant material de marxandatge fet per la Fundació (tovalloles, necessers, gots, bosses) o bé fent de voluntari/a de la jornada.

L’esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. La mielina es una substància que facilita la conducció dels impulsos nerviosos. Si la mielina es destrueix o es danya, l’habilitat dels nervis per conduir els senyals des del cervell i cap al cervell s’interromp i apareixen els símptomes de la malaltia: debilitat muscular, dificultat en la coordinació, alteracions visuals, de la parla, de la memòria, etc.

La jornada tindrà un moment destacat, a la piscina de can Xarau, diumenge a les 12h. Allà s’hi farà el tradicional salt conjunt. Voluntariat de la FEM i l’alcalde de la ciutat, Carles Escolà, valoraran la marxa de la jornada.

Comparteix: