Què hi poden fer els nous Ajuntaments per defensar la Sanitat Pública?

El passat dijous 2 de juliol, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública Cerdanyola-Ripollet va organitzar la Xerrada-debat: “Defensem la Sanitat Pública: Què hi poden fer els nous Ajuntaments?“. L’acte, que va durar prop de dues hores, va tenir un gran èxit d’assistència.

sanitat

Dra. Mª José Fernández de Sanmamed durant la xerrada.

La Doctora María José Fernández de Sanmamed, especialista en Medicina Familiar i Comunitària, va ser l’encarregada de fer la xerrada-debat sobre un tema que concerneix a tothom, com és la salut i el dret a disposar d’una Sanitat Pública de Qualitat i Universal, i més concretament, respecte a l’àmbit municipal.

Ja fa anys que el desmantellament de la Sanitat Pública és ve donant arreu del territori. María José Fernández va anunciar que, en l’àmbit local, han estat moltes les retallades de serveis: disminució de personal, material, ampliació llista d’espera, disminució de recursos per a la prevenció, etc. que han afectat i afecten actualment moltíssimes persones. Un cop realitzat l’anàlisi, la doctora va aportar les propostes que podien fer els nous Ajuntaments per revertir aquesta situació des de l’àmbit local.

Molt interessants van estar també les intervencions del públic, usuàries i professionals de l’àmbit sanitari van explicar i exposar preguntes i reflexions sobre el tema. També les podreu escoltar al vídeo següent:

 

Més informació:
Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública Cerdanyola Ripollet
http://coordinadorasanitat.blogspot.com

Plataforma per una Atenció Sanitària Universal a Catalunya
http://lapasucat.blogspot.com

Campanya JoSí Sanitat Universal, Grups d’acompanyament contra #ApartheidSanitario

https://defensasanitatpublica.wordpress.com

Notícies relacionades amb Sanitat

Comparteix: