Expressa’t: Biblioteca Central, edifici intel·ligent?

Aprofitant que havia de tornar un llibre a la biblioteca de Cerdanyola, vaig pensar que, de pas, m’agafaria alguna pel·lícula.

biblioUn cop a l’edifici, ja fet el retorn, em vaig dirigir a la planta dos, l’última. Tal com anava enfilant el darrer tram d’escales la temperatura es disparava. Al final de l’escala la sorpresa, a part d’una evident calor, l’accés a la sala estava tancat.

A la primera planta vaig preguntar a una treballadora el motiu del tancament. La resposta, “que el sistema d’aire condicionat s’havia espatllat i que no s’hi podia treballar, i que un cop s’arreglés es tornaria a obrir l’espai d’audiovisuals”.

Sorgeix, per tant, la reflexió òbvia, com pot ser que una obra amb un cost de 5’3 milions d’euros, inaugurada fa poc més de tres mesos, presenti ja problemes? És més, com no es va pensar en posar algun tipus d’aïllament tèrmic a la coberta per tal que l’edifici no depengués tant d’un sistema de climatització i estalviés energia?

Sembla ser que quan l’exalcaldessa ens parlava de la biblioteca com un edifici intel·ligent no era per la seva eficiència energètica, devia referir-se més aviat als llibres que hi ha a dins.

Esperem que aquest sigui un fet puntual que quedi com a anècdota, i que trenqui la pèssima trajectòria del número 1 de la plaça Enric Granados.

Veïna de Cerdanyola

Comparteix: