Col·loqui-debat a Cerdanyola sobre la República Federal

Dimarts passat, el PSUC-Viu de Cerdanyola va organitzar un col·loqui-debat a la nova Biblioteca de Cerdanyola sobre la República Federal i la lluita en la defensa dels drets socials i de la igualtat amb l’Albert Miralles.

Segons el PSUC, s’ha de continuar treballant per la unió de la lluita de la classe treballadora, per la Unitat Popular basada en els drets socials, contra les diferents burgesies de l’estat i dintre del context plurinacional d’entesa i convivència dels diferents pobles que componem l’estat espanyol. Aquest va ser l’eix argumental de defensa del model republicà federal que proposa el PSUC juntament amb d’Izquierda Unida i que el candidat a la Presidència del govern l’Alberto Garzón està propugnant arreu l’estat durant aquestes últimes setmanes.

La priorització de l’eix social i econòmic just i igualitari, la defensa els drets i llibertats polítiques de la ciutadania, el rebuig al TTIP tractat que imposa el neoliberalisme salvatge en les relacions econòmiques entre Estats Units i Europa i que té com a principals valedors al PP i a Convergència i Unió a casa nostra, el reconeixement dels diferents pobles que convivim a l’estat espanyol i la igualtat de drets de tots i totes les ciutadanes. Són alguns trets identificatius en què es fonamenta la proposta de federalisme del PSUC que el seu Secretari General, l’Albert Miralles, va desgranar en la xerrada – debat aquest dimarts.

Es va fer una defensa del federalisme com a opció de reconeixement i establiment des del diàleg de la pluralitat nacional que es contraposa al secessionisme i separació de la unitat d’acció de les classes populars de l’estat, projecte creat, encetat i liderat per la burgesia catalana al qual incomprensiblement, expressava unànimement els i les assistents, s’ha sumat sectors autoproclamats progressistes a Catalunya. Model federal que es contraposa també al govern conservador i monàrquic del PP, regressiu en lo social amb reformes laborals, reformes de la Constitució per pagar deute per sobre de les necessitats socials, suport al bel·licisme de l’OTAN amb agressió a països del nostre entorn mediterrani com ara Líbia o Síria i que té com aliat fiable i incondicional a CiU.

No van faltar mostres de suport al poble grec que lluita des de fa anys contra l’espoli dels poders financers europeus i nord americans, la tristament coneguda Troika. El Govern grec ha posat a votació les mesures que imposen els banquers especuladors mitjançant els seus representants polítics europeus. Ha declarat el seu President de Govern, Alexis Tsipras, que aquestes condicions l’únic que fan és acabar de ficar al país hel·lè en un forat de deute del qual no podrà sortir mai, a canvi de retallar pensions, privatitzar serveis, reduir prestacions bàsiques com ara la sanitat i malvendre empreses públiques al capital financer especulatiu europeu.

Entroncant amb el tema de debat cal recordar les paraules d’Alexis Tsipras en les eleccions catalanes del novembre de 2012 per donar suport a Izquierda Unida amb qui comparteix grup al Parlament Europeu, quan es va plantejar per Artur Mas el repte secessionista independentista. Va dir Tsipras:

“Davant dels poderosos no és bona decisió dividir-se i fer-se  més dèbils.”

quan va ser preguntat a TV3 per la seva posició en aquesta qüestió.

Comparteix: