La Universitat a l’Abast acaba el curs amb èxit

La mitjana d’edat dels alumnes de la Universitat a l’Abast és de 66 anys, tot i que aquest curs hi han hagut 92 persones més grans de 70 anys, entre elles l’Agnès Puig Grau, de 76 anys, que en porta 11 cursant assignatures a la UAB.

Columnes_UABLaUniversitat a l’Abast és un programa de la UAB que promou l’envelliment actiu a través de la formació al llarg de la vida. Les persones més grans de 50 anys poden matricular-se a qualsevol de les diferents assignatures que formen part dels graus que s’imparteixen a la UAB.

Els requisit d’accés és únicament l’edat, han de tenir com a mínim 50 anys. No es demana cap titulació prèvia ni prova d’accés. El pla formatiu és obert, cada persona configura l’itinerari que més s’adeqüa als seus interessos. L’avaluació és opcional, és a dir, l’estudiant decideix si vol o no presentar-se a les proves d’avaluació.

Dades de les persones matriculades
El 85% de les persones matriculades aquest curs que ara ha acabat han cursat assignatures de l’àmbit de les humanitats (majoritàriament del grau d’Història i Història de l’Art), però també hi ha persones que han cursat assignatures de l’àmbit de les ciències de la comunicació, la psicologia, o les biociències, entre d’altres.

La mitjana d’edat és de 66 anys. Hi han hagut 92 persones més grans de 70 anys (entre aquestes, 25 majors de 75, i 3 més grans de 80). Des de l’inici del programa (curs 2000-2001), han passat 1088 alumnes grans per la UAB compartint aules amb els alumnes “convencionals” a través de la Universitat a l’Abast. El nombre d’alumnes ha anat en continu creixement des del seu inici.

Fins i tot, existeix un col·lectiu d’estudiants, “Plus Actiu”, que funciona com a associació d’aquests estudiants de la UAB, i organitza l’activitat extracadèmica dels estudiants (sortides culturals, cinefòrums, etc). La majoria d’alumnes provenen de Sabadell, Sant Cugat i Barcelona, tot i què aquest curs han tingut alumnes provinents de 57 poblacions de l’entorn. Aquesta noticia ha estat redactada per la UAB.

Comparteix: