Expressa’t: El pols entre la Unió Europea i el govern de Grècia.

El pols entre la Unió Europea i el govern de Grècia. Krugman afirma que votaria NO.

elrincondeltrotamundos

Imatge: elrincondeltrotamundos

El premi Nobel d’economia del 2008, referint-se a la situació dels grecs, els aconsella votar NO. Krugman no pot ser considerat un radical d’esquerres ni com a ciutadà ni com economista, més aviat un home de centre realista, els seus arguments són prou sòlids com per a fer-se escoltar.

1291303608_0-2

Imatge: elrincondeltrotamundos

El factor de la por utilitzat per la dreta europea és un clàssic del conservadorisme europeu. Junkers, que quan va ser president del seu país va saltar-se totes les normes de la UE per afavorir els corrupteles, ara fa mans i mànigues per portar el poble grec, que està en una situació límit, a l’autèntica misèria.

És el mateix estil que utilitza la dreta espanyola, portar als més desvalguts a la misèria i pagar els disbarats de la banca espanyola i molts dels poderosos del país. I si algú s’hi oposa el tracten d’esquerra radical; per cert i els Guerrillers de Cristo Rei, Legionaris de Cristo Rei… aquests que són centristes i demòcrates de tota la vida?

Tornant al tema grec, tal com estan les coses, només ni ha una sortida la negociació i el diàleg que tingui en compte que suposaria l’aplicació de les propostes de Junkers per un poble com el grec. De dirigents polítics que aproven lleis i normes pensant en les seves conveniències ja en tenim prou. Per mi la única solució viable és condonar el deute i fer tabla rasa.

Quan passin els períodes electorals i reflexionem sobre els deutes italià, espanyol i portuguès, alguns hauran de pensar més en l’economia i no tant en la política, perquè l’actitud de la dreta Europea en el fons està pensant mes en l’increment de les forces e idees d’esquerres que en solucionar els problemes econòmics de l’Europa del Sur.

Article de Josep Font.

Comparteix: