La “Llei Mordassa” i Cerdanyola

Dimecres, 1 de juliol, el Govern Central ha aprovat la “Ley Mordaza”, eufemística i oficialment coneguda com a “Ley de Seguridad Ciudadana” pel Ministre de l’Interior, Jorge Fernández. Els mitjans de masses han parlat ben poc sobre les greus conseqüències que comporta aquest paquet de lleis extremadament antidemocràtiques. Aquesta llei debasta els drets i llibertats de la ciutadania i en especial a la classe treballadora i col·lectius més vulnerables.

Al 2013 Cerdanyola ja va patir un intent previ de Llei Mordassa

Prèvia a aquesta llei, a la primavera del 2013, el PSC i ICV-EUiA ja van intentar implantar a Cerdanyola un previ d’aquesta Llei, mitjançant 5 fulls de sancions d’una Ordenança Cínica més represora i de sancions més disparatades de la que hi ha vigent. Gràcies a moviments socials [VÍDEO] i a la força del poble, es va aturar. ICV es va donar del greu seu error i no li va quedar un altre opció que donar un pas enrere.

A Cerdanyola també es reivindica els drets a les llibertats amb algun entrebanc

Ahir a la tarda, un grup de persones restava al costat dels 4 pals nus que “decoren” la Pl. de l’Ajuntament de Cerdanyola on hi havia una pancarta de denúncia per l’aprovació, per part del Govern Central, de la Llei Mordassa.

“Ens enterren la llibertat” #No a la Llei Mordassa – Solidaritat Cerdanyolenca.

Una crida d’atenció visual d’un fet molt greu que vulnera l’article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans i que, com a ciutadania, a Cerdanyola també ens afecta en totes les seves conseqüències.

Artículo 19 de la Declaración Universal de Derechos Humanos
Pocs minuts després, quatre agents de la policia local apareixien a la plaça i els dos que van apropar-se exigien la retirada de la pancarta. Al preguntar el per què s’havia de treure si mai ha generat problemes una pancart

llibertat_enterrada

Pancarta “Ens enterren la llibertat” #NoALaLleiMordassa

a en aquell lloc, els agents explicaven que havien arribat ordres de retirar-la perquè la pancarta “molestava“. Segons els policíes, els palets són “una extensió de l’Ajuntament, i la pancarta molesta. Aquestes persones no entenien el motiu de la molèstia ocasionada i estaven disposades a entrar al consistori per a preguntar els motius i parlar-ne si es que hi havia algú a qui molestava. Vist la naturalesa i la senzilla intenció de les ciutadanes, un dels agents va envalentonar-se dient que no calia anar-hi a parlar, que a l’Ajuntament no funcionaven així, afegint amb to xulesc “jo sóc l’Ajuntament, jo sóc l’Autoritat“. La tercera excusa que se’ls va acudir als agents era que qualsevol nen es podia “ensopegar”. Una pancarta com aquesta de 2,5×1,5 metres entre pals de banderes i arran de terra es podia veure perfectament (foto).

Davant l’estupefacció i incongruències que escoltaven les persones que eren allà, i que no era el primer cop que hi ha pancartes i mai han suposat cap problema al lloc, i al veure que no “colaven les excuses”, els agents de l‘ordre i la llei amenaçaven d’identificar responsables de la pancarta per a notificar-ho, com si de criminals es tractéssin. Enlaire es quedava la resposta a la pregunta de si hi hauria multa per fer no res.
De casualitat van passar per la plaça dues persones amb càrrecs de regidores, tampoc entenien el problema, i finalment es va haber de retirar la pancarta i col·locar-la a altre lloc.

Pot semblar un simple fet aïllat, però la qüestió de fons continua estant l’abús de l’autoritat, quan es tracten de temes importants que fan pensar i opinar a la ciutadania. Cal destacar el to xulesc d’algun membre de la policía, burlant-se sarcàsticament als moments posterios a retirar-la i canviar-la, finalment, d’aquest indret. L’abús d’autoritat és una qüestió que deixa els drets de la ciutadania més vulnerables, encara.

 L’Atxe explica la Llei Mordassa en 3 minuts

 A qui beneficia aquesta Llei Mordassa?

congreso

Dirigents polítics i grans empresaris blindats per alguns agents de l’autoritat protegint-se del poble a qui “representen”.

  • El PP ha estat el gran impulsor i artificiari. amb tanta protesta per les seves retallades socials i escàndols polítics i econòmics habien de trobar una manera de blindar-se encara més del que ja estaven.
  • Tant al Gobierno Central de l’Estat Espanyol com al nostre Govern de la Generalitat ja els va a mida aquesta llei.
  • Per una altra banda, no hem d’oblidar qui, sota la feina bruta, s’aprofitarà de l’onada de repressió de manera directa i indirecta. I és que el fet de que partits polítics com CIU, PSOE i UPyD no es comprometin a anul·lar la Llei Mordassa, diu molt dels seus valors i opinions respecte això.

De fet, a Cerdanyola ja una part dels partits del Consistori va rebutjar la moció del gener de 2015 Contra la Mordassa (CIU, PP, PSOE, ICV-EiUA), donant el beneplacit a aquesta llei que coarta la llibertat i els drets universals.

  • La part del més intransigent de tots els cossos policials es beneficia 100% d’aquesta llei, ja que l’abús d’autoritat policial restaria més impune, si s’escau.

No hi ha democràcia sense llibertat d’expressió. La vulneració de la Declaració Universal dels Drets Humans ha estat constantment violada a cop de llei per aquells que han estat vivint del “Vota i calla”.

Però, tot i això, hi ha qui continua lluitant per defensar els drets de la societat, tot i les multes, les penes de presó, la censura a internet. Ara tampoc serà “legal” parlar per internet sobre cap tipus de manifestació al carrer… I això passarà en aquesta democràcia.

[Vídeo+Fotos] Barcelona no s’amordassa 23-12-14

Més Notícies, fotos i vídeos relacionats amb la “Llei Mordassa”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix: