Via verda anuncia el seu fi de trajecte

L’Associació Cerdanyola Via Verda, que porta més d’una dècada lluitant contra unes administracions opaques per la defensa del territori, posarà aquest any punt final al seu trajecte.

mural_CDV_Edu

Parlar de defensa de territori a Cerdanyola és parlar de Via Verda, l’Associació que ha estat anys i anys recavant informació, posant recursos administratius i judicials, mobilitant-ze, investigant… sobre tot el relacionat amb el territori de Cerdanyola, sobretot els temes relacionats amb Collserola i la Plana del Castell.

Durant aquests anys de gran dedicació dels membres de l’Associació s’ha posat al descobert les accions poc clares i de vegades no públiques de les institucions: Ajuntament, Agències, Consorci,… A més a més, l’Associació ha ofert propostes clares i ben estudiades per resoldre els grans problemes territorials, però mai han sigut escoltades per l’Ajuntament, que ha estat còmplice dels interessos econòmics i especulatius.

Aquest gran treball ha anat desgastant a les persones que integraven l’Associació que, any rere any, veien que no arribaven “recanvis”. Aquesta situació ha fet que, en la darrera assemblea, es donés per aturat l’activisme de l’Associació, i es farà amb un acte de comiat el dijous vinent, 2 de juliol, a les 19:30 a la sala 22 de l’Ateneu.

El que sí que continuarà endavant són els dos contenciosos que Via Verda té front l’Administració sobre els sòls contaminats dels abocadors i sobre el projecte del Centre Direccional. Aquests contenciosos poden durar uns tres anys aproximadament.

Comparteix: