El Turonet s’alça contra la instal·lació d’una nova antena de telefonia mòbil

Veïns i veïnes del barri del Turonet i de Canaletes, mares i pars de l’Escola Bressol Municipal Turonet i de l’Escola Carles Buïgas i l’Associació de veïns Turonet van sortir ahir al carrer per protestar contra la instal·lació d’una nova antena de telefonia mòbil a pocs metres de dos centres escolars: l’Escola Bressol Turonet i l’Escola Carles Buïgas.

IMG-20150622-WA0019Serraparera i Turonet. Dos barris i un mateix objectiu: aturar la instal·lació d’una antena de telefonia mòbil. Els afectats per l’antena del Turnet es van reunir la setmana passada amb els «antiantenes» de Serraparera per unir forces i agafar consells amb l’objectiu d’aturar la instal·lació de l’antena que han col·locat a 28 metres de l’Escola Bressol Municipal Turonet.

Igual que va passar amb l’antena del carrer Renaixement, l’antena del Turonet també s’ha situat en un edifici on, segons la Plataforma Antiantenes del Turonet, els propietaris (que no viuen a la finca) han rebut una nombrosa recompensa per instal·lar aquesta antena. La Plataforma va iniciar ahir les mobilitzacions amb una concentració a les portes de l’Escola Bressol que es repetirà cada dia a la mateixa hora (16:30h). Per la seva banda, l’alcalde Carles Escolà tindrà una reunió amb els veïns i les veïnes amb l’objectiu de treballar tots plegats per donar solució a la situació.

Sorpresa a Serraparera

Ahir al matí un misteriós camió va aparcar davant de l’edifici del Carrer Renaixement, 76. Davant la sospita, 20 veïns i veïnes es van organitzar per aturar el que sospitaven: la instal·lació de l’antena de telefonia mòbil. Ràpidament van trucar a la Policia Local que, per ordres de Carles Escolà, va paralitzar les obres “in extremis”.

Aquest fet va preocupar la Plataforma, ja que en qualsevol moment Vodafone podrà instal·lar l’antena sense tenir cap permís per part de l’Ajuntament, tal com diu la normativa estatal. La Plataforma va avisar que estarien atentes en tot moment i que no s’ho posarien fàcil.

Notícies relacionades amb les Antenes de telefonia a Cerdanyola

Comparteix: