“Imprescindibles” amb el Concert Solidari amb el Nepal

Gairebé ja fa dos mesos de les terribles sacsejades dels terratrèmols que van afectar part d’Àsia i, més intensament, la zona de Nepal, de fins a 7,9 graus a l’escala Richter. Amb motiu d’aquesta tràgica catàstrofe natural i de la Setmana de la Primavera Solidària a Cerdanyola, presentem les activitats que es realitzaran a Cerdanyola aquest cap de setmana per donar recolzament al Nepal i també donarem a conéixer l’experiència viscuda en primera persona per la cerdanyolenca Alba Castellet.

 

Diumenge Concert Solidari amb el Nepal a Cerdanyola

La Primavera Solidària es tancarà diumenge vinent amb la celebració d’un

Cartell del Concert Solidari amb el Nepal

Cartell del Concert Solidari amb el Nepal

Concert Solidari amb el Nepal. Organitzat per la Secció d’entitats de Cooperació i la Taula de la Diversitat amb la col·laboració de Turó Solidari i Veus Sense Fronteres, destinarà la totalitat dels recursos que s’obtinguin de la venda d’entrades al projecte d’ajut humanitari d’Emergència del Fons Català de Cooperació, per a la reconstrucció i suport a la població damnificada. El projecte serà dut a terme per les ONGs Amics del Nepal, Petit Món i Acció Solidària i Logística a la regió de Nuwakot i Sindhulpalchok i es fonamenta en el repartiment de materials no alimentaris ( generadors, refugis, lones, latrines, …) per a les famílies afectades. Podeu fer seguiment a la pàgina Facebook.

El concert solidari es farà al Teatre Ateneu diumenge 21 de juny a les 12h. i comptarà amb les actuacions d’artistes i entitats locals que s’han ofert desinteressadament per col·laborar amb el següent programa:

Les entrades es poden comprar anticipadament a l’Ateneu, a Cal Pintxo i a la Floristeria Casamitjana i el mateix dia a l’Ateneu al preu de 5 euros.

Més informació sobre la campanya d’emergència per a la reconstrucció i suport a la població damnificada.

 

Imprescindibles: L’Alba Castellet ens apropa al Nepal abans i després dels terratrèmols

 Imprescindibles estrena avui la segona entrevista amb l’Alba Castellet, una noia de Cerdanyola que, a través de la seva vivència, veu i mirada, ens apropa una miqueta més al Nepal, als nens i nenes amb els que va compartir la seva estancia com a voluntària amb Volunteer Foundation for Nepal. També ens explica al que va suposar viure en primera persona els catastròfics terratrèmols que van afectar a milers d’essers vius. A nivell geogràfic, l’impacte del seísmes va desplaçar l’Himalaia fins a 6 metres.

Si vols saber-ne més sobre la seva experiència, pots escoltar-la aquí:

 




Més de 8.000 de persones no van poder sobreviure, les ferides superen les 10.000. Amb aquest vídeo volem recordar les milers que han patit qualsevol tipus de catàstrofe natural o provocada, com en el cas de les guerres, a les persones que s’han quedat allà, i a les que treballen dia a dia molt de valent per a intentar retornar la “normalitat” als seus pobles destroçats.

portada-nep

Portada del llibre “Cuando Nepal Tembló”. Clica si vols llegir la sinopsis.

L’Alba va poder retornar a casa amb un avió fletat. Ella, com la resta de companys i companyes de tornada tenien una “espinita clavada”, com comenta, al haber pogut marxar i per haver deixat la gent que els envoltava en aquella situació. Per aquest motiu, durant el viatge van organitzar-se per a intentar aportar d’alguna manera un gra de sorra amb el Nepal.

 Per aquest motiu van decidir elborar un llibre recopilatori anomenat “Cuando Nepal tembló”, amb relats i experiències que havien viscut durant aquells dies d’incertesa.

 

 

 

 

Comparteix: