Ocupen el deganat de ciències de la UAB per l’enderrocament del local d’estudiants

Les protestes contra l’enderrocament del local d’estudiants de la Facultat de Ciències de la UAB arriba al seu punt àlgid i els estudiants ocupen el deganat.

Columnes_UABEl passat 20 de maig la UAB va comunicar que enderrocaria el local d’estudiants per ampliar el bar de la facultat de Ciències i Biociències. L’endemà els estudiants van iniciar les protestes, unes protestes que ahir van arribar al seu punt àlgid quan unes 50 integrants de l’assemblea de facultat i altres persones que donen suport van ocupar el deganat.
Els estudiants denuncien la falta de participació dels usuaris en les noves distribucions dels espais de la UAB. En aquest cas, l’espai que es modificarà afecta al bar i a la sala d’estudiants. Des de l’any passat Clece, de Florentino Pérez, és qui gestiona el bar. Des de llavors, Clece i la UAB van acordar ampliar el bar “per necessitats estructurals” i “per seguretat sanitària”.
Reunions fallides
El 28 de maig i l’1 de juny va haver-hi dues reunions per negociar. La UAB ofereix als estudiants un local petit, sense finestres, i a la quarta planta (un punt de trobada com aquest no té cap sentit que es situï on no passa ningú) i, evidentment, l’assemblea d’estudiants no està d’acord perquè perden un lloc ampli, acollidor i visible.
Comparteix: