Des dels CAPs de Cerdanyola demanen transparència i un pacte per la sanitat pública de qualitat a la ciutat

Els treballadors i treballadores dels CAPs de Cerdanyola han enviat al Ple de l’Ajuntament del proper dijous 28 de maig (19:00h) un escrit sobre les darreres retallades (eufemisme d’estafa o de privatització), i demanen transparència i un pacte per la sanitat pública de qualitat.

 

Moció al Ple de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès Per la Sanitat Pública de Qualitat a Cerdanyola

En els darrers 4 anys, en el nom de la “santa crisi”, l’Institut Català de Salut (ICS) ha reduït el seu pressupost en un 12,9% i s’han perdut 5.659 llocs de treball, el personal sanitari, ha vist retallat el seu sou i augmentat el seu horari laboral.

Les continues retallades i la obligada austeritat dóna com a resultat un empobriment de la atenció sanitària amb retards en les proves i llistes d’espera interminables per intervencions quirúrgiques i per les visites dels especialistes.

Es tanquen plantes als hospitals públics, però es paguen hospitals privats per derivar-hi als pacients, que son mes cars que els propis. Del 2010 al 2013, van ser atesos als hospitals contractats 16.253 pacients. I per pagar això, es retalla més la sanitat publica

Els pacients, davant les esperes eternes per operar-se, o per obtenir alguna prova, acaben contractant alguna mútua privada i trobem innumerables exemples en les ofertes que trobem als mitjans públics. Mentrestant la Generalitat, mira amb indiferència el deteriorament de la Sanitat Publica i empeny als ciutadans, que s’ho puguin pagar, a potenciar la privada.

A Serraparera, en els darrers 3 anys, i sobre ràtios mínimes ja optimitzades, s’ha disminuït la plantilla en 2 metges, 1 pediatra, 3 infermeres, 1 auxiliar, 1 odontòleg i 5 administratius a temps complert i 1 a temps parcial. I seguim! No es cobreixen les baixes, ni els trasllats, ni els permisos sense sou i els interinatges no es renoven.

L’Atenció Primària és la porta d’entrada als sistema sanitari i n’és l’eix vertebrador. Es l’instrument bàsic d’una atenció global, integral i propera a les persones. La evidencia ens diu que un sistema eficient passa per una atenció primària de qualitat, però la realitat ens demostra que ha estat la mes afectada per les retallades pressupostaries degradant-se en gran mida, la qualitat assistencial. Tot el que en aquests anys s’ha estalviat en proves, fàrmacs i recursos humans, no se sap on ha anat i no hi ha transparència en la gestió economia de l’ICS

Per tot l’ anteriorment exposat, en nom de les persones treballadores dels CAPs de Cerdanyola, hem acordat demanar al ple municipal els següents punts:


PRIMER
Mostrar el rebuig a la reducció constant i desproporcionada del personal sanitari i del pressupost adjudicat a la Sanitat pública catalana, i en concret als Centres d’Atenció Primària de Cerdanyola del Vallès.

SEGON
Transparència de gestió en tot l’ICS, en especial la regió sanitària Metropolitana Nord i el CHParc Taulí, que són els nostres referents, amb ple accés dels Ajuntaments, professionals i societat civil a les dades de gestió sanitàries

TERCER
“Pacte per la sanitat pública de qualitat” de tots els partits

QUART
Que el Ple de ‘Ajuntament es comprometi a fer pública aquesta moció, notifiqui aquest acord al Conseller Boi Ruiz, al CatSalut i a l’INS, l’Institut Nacional de Salut. I es comprometi a fer-lo arribar al Parlament de Catalunya.

 

Demora de proves de l’Hospital Tauli, a data 30 d’abril 2015:

 

Tipus de Proves

 

Temps Mitjà d’Espera

contractades

dies

Ergometries PC007

94

Holter PC008

168

EEG PF002

39

Electromiograma PF003

240

Audiometria PL001

273

Mapa PV008

60

Ecografia obst. 2n trim. GU048

47

Ecocardiograma amb doppler TO010

219

Colonoscòpia CB020

300

Fibrogastroscòpia GB019

85

 

PER UNS SERVEIS 100% PÚBLICS DE QUALITAT !

 

 

Notícies al Cerdanyola Informa relacionades amb Sanitat/Salut [AQUÍ]

[LLIBRE] Artur Mas, on són els meus diners?, Crònica d’una batalla per la Sanitat Pública. CafèAmbLlet

[VÍDEO] El Negoci de la Vida [Part1] [Part2] – Sicom, Solidaritat i Comunicació i HOW

[PEL·LÍCULA] SICKO (2007) de Michael Moore.

Comparteix: