L’empresa municipal Cerdanyola Aparca, un pou sense fons

La primera etapa del govern de Morral (amb el tripartit ICV-ERC-CiU) es va caracteritzar, entre d’altres coses, pels aparcaments soterrats del Centre, Banús i Fontetes. A dia d’avui ha quedat demostrat que aquelles obres faraòniques han portat a la ciutat uns deutes difícils de pagar i una empresa municipal, “Cerdanyola Aparca”, que brilla per la seva manca de transparència.

cerdanyola aparca

Aparcament de la Pl. Sant Antoni (Banús). Els altres dos són el de Fontetes i el del Centre.

Quan es van inaugurar els pàrquings, Santi Cayuela era un dels representants de l’empresa Cerdanyola Aparca S.L., empresa que es va constituir per poder tirar endavant, tot i el cost que suposava, la construcció de tres pàrquings a la ciutat (15.600.000 euros).

Cerdanyola Aparca S.L. és una empresa de capital mixt amb un 50% públic i l’altre 50% privat, amb l’empresa constructora que va guanyar el concurs “Toro Construcciones y Obras S.L.”. Des d’aquest moment, altra empresa municipal anomenada Cerdanyola Opcions, és l’encarregada de portar endavant la difusió i comercialització de les places, mentre que la Constructora Toro construeix i gestiona els pàrquings.

Cerdanyola Aparca s’ofega

L’empresa Cerdanyola Aparca s’ha convertit en “El Titànic cerdanyolenc”. Any rere any presenta pitjors números, arribant a tocar sòl en 2011, quan només va aconseguir vendre de 2 places de pàrquing. El projecte del tripartit (ICV-ERC-CiU) havia fracasat, la ciutadania de Cerdanyola es veuria més endeutada per un projecte sense sortida. Des de 2009 fins a 2014 ha tingut un total de set ampliacions de capital:

ampliacions campital caPer “apagar el foc” generat pel deute dels pàrquins, l’Ajuntament de Cerdanyola va desplaçar els ingressos de la zona blava i el servei de grua a l’empresa Cerdanyola Aparca. D’aquesta manera el govern “maquillava” els números de l’empresa “municipal” que s’ha convertit en un pou sense fons i poc transparent.

Comissió d’investigació

A finals de 2014 la situació empitjorava i l’Ajuntament havia invertit més d’un milió euros addicionals per mantenir una empresa que ja acumulava pèrdues de 1.300.000 euros. És en aquest context quan diferents partits de l’oposició van solicitar una comissió d’investigació de Cerdanyola Aparca per falta de transparència del Govern Municipal. Aquesta comissió hauria d’estudiar com es van cedir terrenys municipals, com és van construir i com és la venta de places de pàrquing.

Aquesta comissió es va crear oficialment al ple de gener de 2015 i estaria integrada pels partits que han sigut responsables directes de la mala gestió i la manca de transparència de l’empresa municipal.

Comparteix:

One Response to L’empresa municipal Cerdanyola Aparca, un pou sense fons

  1. Pingback: El Govern de Compromís injectarà 3 milions d’euros públics per amagar el fracàs de Cerdanyola Aparca | Cerdanyola Informa