Aquest dissabte 16, collim nespres a Cerdanyola!

A Cerdanyola hi ha nespres a la via pública, molts dels quals ningú cull i que acaben fent-se malbé any rere any. Però això aquest any no passarà!

cartellet nespres

Cartell de la convocatòria.
Dissabte 16 de maig 10:30h, porta IES BANÚS

Un grup de ciutadanes s’ha organitzat per fer una batuda solidaria aquest dissabte a les 10:30 a les portes de l’Institut Banús. L’objectiu és agafar tots els nespres que es puguin abans que es facin malbé. Gran part d’aquesta gran collita anirà destinada a iniciatives solidàries de la nostra ciutat que reparteixen aliments per les famílies amb més mancances.

Propietats nutritives dels nespres

Els sucres fructosa i glucosa són les substàncies més abundants després de l’aigua, i li proporcionen una moderada aportació calòrica i el seu particular sabor dolç. En general, el contingut vitamínic és força baix, i destaca, encara que en quantitats molt discretes, la provitamina A o betacarotè i la tiamina. Quant a minerals, la nespra aporta quantitats apreciables de magnesi i calci (de pitjor assimilació que el dels lactis o altres aliments rics en aquest mineral), si bé, el mineral més abundant és el potassi. Destaca per la seva riquesa en fibra, pectina principalment, així com tanins, substàncies d’acció astringent i nombroses substàncies aromàtiques com els àcids orgànics (cítric, tartàric i màlic) abundants en la seva polpa, dels quals depenen diverses propietats que se li atribueixen.

El betacarotè es transforma en vitamina A en el nostre organisme a mesura que aquest ho necessita. Aquesta vitamina és essencial per a la visió, el bon estat de la pell, el cabell, les mucoses, els ossos i per al bon funcionament del sistema immunològic, a més de tenir propietats antioxidants. El potassi és un mineral necessari per a la transmissió i generació de l’impuls nerviós i per a l’activitat muscular normal, intervé en l’equilibri d’aigua dins i fora de la cèl·lula. L’àcid cítric i el màlic tenen acció desinfectant i alcalinitzen l’orina. El cítric, a més, potencia l’acció de la vitamina C.

T’esperem aquest dissabte a les 10:30h a la porta de l’IES Banús!!

Notícies relacionades amb Increïble Comestible

Comparteix: