El Roser de maig, entre a tradició i la privatització

El passat cap de setmana Cerdanyola es va omplir de festa i de somriures en la seva gran festa major, una festa gestionada per l’empresa privada Taller de Cultra SL.

Imatge: David Ossian ‏@ossianbg

Imatge: David Ossian ‏@ossianbg

Divendres 1 de maig va iniciar-se la Festa Major del Roser de Maig, una festa que aquest any ha estat vertebrada pel mercat modernista que unia els dos grans escenaris: el Parc del Turonet i la Plaça Abat Oliba. Aquests dos escenaris, units pel carrer Sant Iscle, va marcar el camí per on van passejar les Dames de Cerdanyola.

Però la festa oficial va començar al vespre, amb la cercavila que va acompanyar a la ciutadania fins a la plaça de l’Ajuntament, on es celebraria el pregó a càrrec de la banda Opatov. Tot seguit es va encendre la metxa del castell de focs artificials (del qual Cerdanyola Informa no ha rebut, per part de l’Ajuntament, el seu preu), que van donar pas als concerts de La Loca Histeria i l’Orquestra Plateria, que s’acomiadava dels escenaris després de 4o anys. Però la festa no només va tenir actuacions de La Loca Histeria i l’Orquestra Plateria, ja que també va haver-hi els concerts, com el de la Fundación Tony Manero, el Tour 40 de los 40 Principales, la Banda de l’Agrupació Musical i BCN Latin.

El dissabte es va celebrar l’acte que ha tingut més èxit a les festes: el Holi Roser, una festa hindú que va omplir el Parc Xarau de colors i on van participar centenars de persones de poblacions veïnes. El Holi Roser va ser organitzat per l’Esplai el Roser de Cerdanyola. Els seus voluntaris van voler commemorar l’arribada de la primavera llençant pols de colors. El Roser també va tenir el seu espai per a l’esport amb zumba i body combat, ioga, cursa popular, tornejos de basquet, futbol,…

Imatge: David Ossian ‏@ossianbg

Imatge: David Ossian ‏@ossianbg

I com no, els sempre actius Castellers de Cerdanyola, van tornar a tocar el cel amb les mans mentre que els gegants i gegantes passejaven envoltats de nens i l’Esbart Dansaire Sant Marçal, juntament amb la Polca de Cerdanyola, marcaven el ritme de les danses.

La pólvora també es va olorar dissabte amb l’actuació dels diables de Cerdanyola i els trabucaires, que despertaven a la ciutadania el diumenge a les 8 del matí per anunciar que la festa encara no havia acabat.

El Roser, però, va arribar al seu fi el dilluns al vespre amb el Festival Fi de Festa de Màgia, realitzat pel Fair Kirman, Enric Magoo i el Mag Marin, uns actes destinats, sobretot, als més petits, encara que també va deixar bocabadats als més grans. A banda d’aquestes actuacions, els infants de Cerdanyola van tenir tot el protagonisme al Parc del Turonet, on es van realitzar activitats de tot tipus, des de l’espai lúdic fins a tallers de tot tipus, passant per espectacles musicals, sorpreses, jocs i danses.

Les fotos d’aquesta noticia són propietat de David B.G. Podeu consultar l’àlbum sencer al seu espai web.

Comparteix: