Avui, al Centenari del naixement d’Orson Welles, “Días de Cine” de La 2, fa un homenatge on participa la cerdanyolenca Elena Jaumandreu

Avui 6 de maig, l’Orson Welles hagués fet 100 anys. Entre d’altres coses, va ser l’home que va fer tremolar la població dels Estats Units amb la versió radiofònica de l’obra literària “La guerra dels móns” d’H.G. Wells. Per això i per molt més, el programa Días de Cine de La2 li rendeix homenatge aquesta nit a diversos programes, emissions i reportatges. Al reportatge “Mister Welles” el testimoni d’Elena Jaumandreu, cerdanyolenca d’adopció, ens aproparà una mica més a la figura d’aquest excepcional i creatiu cineasta.

 

Orson Welles a una emissió radiofònica

Orson Welles (Kenosha, EE UU, 1915-Los Ángeles, 1985) va ser un director, productor, guionista i actor de cinema molt reconegut a nivell mundial.

La2 li rendeix homenatge a través de diversos programes especials, emissions de pel·lícules i reportatges especials, començant pel concurs cultural Saber y Ganar (15:45h), amb un duel especial sobre la seva filmografia amb títols com Ciutadà Kane, Fraude, La dama de Shangai i Sed de mal. A “Días de Cine” (22:00h) es projectarà el thriller psicològic Mr. Arkadin (1955), protagonitzat i dirigit per Welles. A continuació, al reportatge Mister Welles (23:35h) testimonis d’alguns dels seus col·laboradors com el decorador Gil Parrondo i la muntadora Elena Jaumandreu, Luciano Berriatúa, restaurador de Campanadas a medianoche, i Santos Zunzunegui, parlaran sobre les seves vivències amb Orson Welles.

Elena Jaumandreu

L’Elena Jaumandreu era una jove muntadora de cinema de 29 anys que vivia a Madrid quan va treballar a l’equip de filmació de la coneguda “Campanadas a medianoche, al 1965. Aquesta pel·lícula fusionava un recull de textos shakespearians, al voltant de la figura de John Falstaff, paper que va assolir i interpretar el propi Welles.

Aquesta nit amb “Mister Welles” (23:35h) podreu escoltar anècdotes i l’experiència de l’Elena i de més companys de rodatge, que ens aproparan una mica més a la figura d’aquest excepcional i creatiu cineasta que ens va deixar obres úniques.

L’entrevista a l’Elena Jaumandreu ha estat enregistrada al Museu d’Art de Cerdanyola (MAC).

Orson Welles a Ciudadano Kane

Cartell de “Campanadas a Medianoche”

Comparteix: